Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

„Trecutul care mă zideşte”
 

Sâmbătă, 01.06.2019, ora 10.00, la invitația Muzeului Național al Țăranului Român, copiii satului Gheboaia, județul Dâmbovița, însoțiți de coordonatorii proiectului și de meșterul olar Gheorghe IONIȚĂ, vor fi prezenți la Muzeul Național al Țăranului Român cu roata olarului, lansând tuturor vizitatorilor mari și mici invitația de a participa la bucuria lucrului la atelierul de olărit ținut de Ziua Copilului.

Anul 2019 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari), MNȚR venind prin această invitație în întâmpinarea acestei generoase inițiative a Bisericii Ortodoxe Române.

„Trecutul care mă zideşte” este un proiect catehetic al Parohiei Gheboaia, Arhiepiscopia Târgoviștei, concretizat prin redescoperirea roatei olarului de către copiii satului şi prin alcătuirea unui Muzeu al satului Gheboaia. Colecţia de obiecte cu valoare istorică şi patrimonială a fost expusă la Muzeul de Artă din cadrul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte în perioada 22 martie – 12 aprilie 2019.

 
înapoi la pagina principală
 
inchis