Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

100 de tradiții românești | 11 - 13 decembrie 2020
Asociaţia Kogaion 115 și Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită de vineri, 11 până duminică, 13 decembrie 2020, între orele 10.00 și 18.00, la evenimentul „100 de tradiții românești”, în curtea interioară a muzeului, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.


În preajma sărbătorii Crăciunului bucureștenii sunt așteptați de producători și de mici artizani cu preparate dintre cele mai gustoase din gastronomia tradițională: afumături din carne de porc, brânzeturi proaspete și maturate, zacuscă de păstrăv și de ardei copți, miere de mană și șerbeturi făcute după rețetele bunicilor, palincă de prune sau de caise, fructe păstrate cu grijă la pivnițe, cozonaci bucovineni, baclavale, plăcinte și prăjituri de casă. Din Botoșani va fi adus și un cozonac domnesc de 15 kilograme copt în vatră, iar pentru cei care nu au suficient timp de gătit, se găsesc sarmale împăturite, numai bune de pus la fiert acasă.

Meșteri populari vor expune tot ceea ce au lucrat peste an. Măști populare, podoabe tradiționale, jucării și piese de decor din lemn crestat, ii, sumane și covoare țesute la război, obiecte din ceramică, felicitări și ilustrații de iarnă pictate manual, globuri și bijuterii unicat din flori presate, ornamente pentru Sărbătorile de iarnă, genți și accesorii din piele naturală, căciuli și haine din blană, împletituri din lână, păpuși în straie populare, uleiuri de lavandă, cosmetice naturale sau antichități țărănești sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite de Crăciun.

Bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase mâncăruri calde: pomana porcului cu mămăliguță, varză călită cu jumări, dar și sărmăluțe cu ciuperci sau mâncare de praz cu măsline, pentru cei care țin post, iar sâmbătă și duminică, borș de pește la ceaun și saramură de crap.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

Organizator de eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail:ligia_marica@yahoo.com

 
înapoi la pagina principală
 
inchis