Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
7 Munţi din Grădina Carpaţilor
Miercuri, 28 mai 2014, la ora 19.30, vă aşteptăm, în Studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, la Gala Premiilor de Iarnă, ediţia 2014 a Circuitului 7 Munţi din Grădina Carpaţilor. Gala Premiilor de iarnă este evenimentul care marchează închiderea sezonului hibernal şi deschiderea celui estival în Carpaţii României.
Cu această ocazie sunt premiate performanţele din Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor, în cadrul unor manifestări de larg interes pentru toţi cei preocupaţi de natură, mediu, activităţi şi sporturi montane.
Gala Circuitului 7 Munţi din Grădina Carpaţilor este un eveniment de dimensiune naţională şi reflectă interesul generat de primul proiect de succes care reuşeşte dezvoltarea turismului, a sporturilor şi activităţilor montane în Carpaţii României.
Festivitatea, la care vă aşteptăm, are loc miercuri, 28 mai 2014, cu începere de la ora 19.30, în Studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi cuprinde:
- Decernarea Premiilor de Iarnă din Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor;
- Prezentarea Lotului de performanţă copii – Alpinism şi Escaladă;
- Recital de muzică românească pastorală, tradiţională, veche al grupului Trei Parale.
Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Montan Altitudine, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român, şi susţinut de Crina Coco Popescu, Maestru al Sportului, prima alpinistă din lume care a încheiat Circuitul 7 Volcanoes, Most Successful Young Alpinist şi Medalia de Onoare 2013 a World Records Academy.
Sunt bucuroasă că, în cele trei sezoane de până acum, am inspirat oameni pentru participarea la Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor, care a devenit ceea ce merită: un Cel mai Sus în Carpaţii României. Există acum o comunitate care iubeşte muntele, efortul şi senzaţia deosebită a atingerii vârfului, care se descoperă şi se îmbogăţeşte permanent, cu fiecare ascensiune de iarnă sau de vară, oameni deosebiţi cu care împărtăşesc aceeaşi pasiune – declară Crina Coco Popescu.
Justin Ionescu, alpinist, 30 aprilie 2014 vârful Shisha Pangma 8.027 m, în echipa cu Horia Colibăşanu: Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor răspunde excelent diferitelor etape şi obiective de pregătire în alpinism: ascensiunile de vară / iarnă pentru iniţiere şi acomodare cu tehnică de parcurgere a traseelor montane, antrenamente de ritm şi constanţă, antrenamente tehnice. Iar 7 Munţi în 7 Zile este, fără îndoială, cu cei 15.800m diferenţă de nivel, o cursă de anduranţă şi efort în condiţiile specifice fiecărui vârf din Circuit.
Contact:
Ovidiu Popescu
- 0722369965,
Radu Teodorescu
-0724692497 .
23 mai 2014 Ovidiu Popescu
Preşedintele Clubului Sportiv Montan Altitudine
Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor este primul proiect de succes care reuşeşte dezvoltarea turismului, a sporturilor şi activităţilor montane în Carpaţii României.
Crina Coco Popescu a iniţiat şi promovează Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor, acesta fiind locul antrenamentelor, testelor şi deciziilor pentru expediţiile în munţi înalţi încununate cu omologarea la data de 21 februarie 2012 de către World Records Academy în Cartea Recordurilor drept prima alpinistă din lume pe Mount Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, cu 7 recorduri mondiale de vârstă şi 2 europene; ca apreciere a performanţelor, i s-a decernat titlul de Maestru al Sportului în alpinism şi escaladă în anul 2009.
Circuitul se compune din:
• Ascensiuni de vară a vârfurilor celor 7 Munţi din Grădina Carpaţilor;
• Ascensiuni de iarnă a vârfurilor celor 7 Munţi din Grădina Carpaţilor .
• 7 Munţi în 7 zile – ascensiunea celor 7 vârfuri ale Circuitului 7 Munţi din Grădina Carpaţilor în 7 zile consecutive.
Cei 7 Munti din Grădina Carpaţilor sunt:
Bucegi – Vf. Omu 2.504 m; Piatra Craiului – Vf. Piscu Baciului 2.237 m; Făgăraş – Vf. Moldoveanu 2.544m; Retezat – Vf. Peleaga 2.509m; Metaliferi – Vf. Poieniţa 1.437 m; Rodna – Vf. Pietrosu 2.303 m; Ceahlău – Vf. Ocolaşul Mare 1907 m.
Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor înseamnă 15.800m diferenţă de nivel cumulată.
Cronologie
21 iulie 2012 – deschiderea Circuitului, Bucegi, vârful Omu 2504m.;
12 mai 2013, Sinaia – Gala premiilor de iarnă marchează încheierea sezonului hibernal 2012-2013 în Carpaţii României.
22 noiembrie 2013, Bucureşti, Muzeului Naţional al Ţăranului Român – Gala premiilor de vară marchează încheierea sezonului estival 2013 în Carpaţii României şi premiază:
- prima echipă care reuşeste ascensiunea celor 7 Munti în 7 zile consecutive;
- prima încheiere a Circuitului în ascensiuni de vară într-un singur sezon.
28 mai 2014 Bucureşti, Muzeului Naţional al Ţăranului Român - Gala premiilor de iarnă marchează încheierea sezonului hibernal 2014 în Carpaţii României, şi premiază:
- prima încheiere a Circuitului în ascensiuni de iarnă înr-un singur sezon;
- prima încheiere a Circuitului în sezoane consecutive, atât vara cât şi iarna.
În Comunitatea 7 Munţi din Grădina Carpaţilor peste 600 de oameni îşi descoperă şi dezvoltă pasiunea pentru sporturi montane în cei 7 munţi reprezentativi ai Carpaţilor României.
23 mai 2014
Ovidiu Popescu
Preşedintele Clubului Sportiv Montan Altitudine
.jpg)
înapoi la pagina principală