Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
Angoasele vieții universitare interbelice
Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă luni, 24 octombrie 2016, de la ora 18, la Clubul Țăranului, la dezbaterea Angoasele vieții universitare interbelice. Intrarea este liberă.
Participă:
Ionuț Butoi, sociolog
Paul Cernat, critic literar
Irina Nastasă-Matei, istoric
Bogdan Murgescu, istoric
Rucsandra Pop, etnolog
Ioana Popescu, etnolog
Zoltán Rostás, sociolog
Dumitru Sandu, sociolog
Andrei Florin Sora, istoric
Radu Vancu, poet
Theodora-Eliza Văcărescu, sociolog
Discuțiile vor porni de la cele două volume recent apărute la Editura Școala Ardeleană – Eikon, ALMA MATER ÎN DERIVĂ. Aspecte alternative ale vieții universitare interbelice, coordonat de Irina Nastasă-Matei și Zoltán Rostás, și EDUCAȚIE, POLITICĂ ȘI PROPAGANDĂ: Studenți români în Germania nazistă, de Irina Nastasă-Matei, precum și pe baza volumului ARHIPELAGUL GUSTIAN. Contribuții la istoria Școlii Sociologice de la București, de Sanda Golopenția, și a numărului special consacrat Școlii gustiene în Revista Transilvania, coordonat de Zoltán Rostás și Ionuț Butoi.
înapoi la pagina principală