Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
Anunț Claude Karnoouh
Cunoscutul antropolog și sociolog francez, Claude Karnoouh, ne-a părăsit la vârstă de 81 de ani. A petrecut mai bine de cincisprezece ani în România, începând cu anul 1971, când a vizitat prima dată Bucureștiul dar, mai ales, din 1973, când a întreprins mai multe cercetări de etnografie și folclor în Maramureș, în satul Breb. După 1990 a fost invitat să predea filosofia culturii și antropologia culturală la Cluj, a continuat să scrie despre România, pentru că a iubit-o și pentru că, după cum el însuși afirma, vreme de douăzeci și cinci de ani istoria și cultura românească i-au ocupat mare parte din gânduri. Spunea că România a mobilizat ceea ce era esențial în viața sa intelectuală și spirituală.
Anul acesta, în luna mai, și-a lansat la Muzeul Țăranului, cel mai recent volum, intitulat „Tribulațiile unui călător străin în România (1971 - 2017). Reflecții și amintiri”.
înapoi la pagina principală