Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Atelier de bijuterii în culorile Iranului


Știați că turcoazul este cea mai veche piatră prețioasă cunoscută și că a fost adusă în Europa din Persia? Persanii au fost dintotdeauna fascinați de pietre și metale prețioase, Iranul de astăzi fiind și acum plin de magazine cu bijuterii spectaculoase.

Vă invităm la atelierul nostru de bijuterii în stil persan, susținut de Atefeh Takhayori, originară din Iran. Ea trăiește de 11 ani în România, însă nu și-a uitat nici limba, nici tradițiile. La invitația Fundației ICAR, ea va susține acest atelier de realizare de bijuterii speficice Iranului, unde vom învăța să confecționăm bijuterii cu specific iranian, vom putea povesti despre nestematele cu care se găteau împărații persani, vom afla ce bogății ascunde solul Iranului, dar și cum se pot combina culorile într-un colier pentru a obține o bijuterie spectaculoasă. Vom avea o după-amiază minunată!

Atelierul Fă-ți coliere și brățări în culorile Iranului se va desfășura în ziua de sâmbătă, 28 noiembrie 2015, între orele 15:00 și 18:00, la Atelierul de creativitate de la Muzeul Național al Țăranului Român (Șos. Kiseleff nr.3, Sector 1, București).

IMPORTANT! Sunt doar 15 locuri disponibile!


Rezervați-vă locul, confirmând participarea până marți, 24 noiembrie 2015, inclusiv, la adresa de e-mail tatiana.dabija@icarfoundation.ro.

Fundația ICAR și Muzeul Național al Țăranului Român organizează acest atelier de meșteșuguri ale migranților în cadrul proiectului „SALUT - Suntem Acasă în Locul Unde Trăim”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.

*  Detalii despre Fundația ICAR - aici și aici, precum și pe pagina noastră de Facebook.

* Detalii despre proiectul SALUT - aici.

înapoi la pagina principală
 
inchis