Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Atelier de literatură pentru copii şi adolescenţi




ŢARA MINUNILOR SCRISULUI

Profesoară, scriitoarea Ara Şeptilici

Literatura! Literatura mare, cea care rămâne sau aceea mai nonşalantă, făcută pentru plăcerea imediată a contemporanilor noştri: amândouă au nevoie de învăţătură, de tâlc, de desluşire a meşteşugului. Talentul e talantul, ceea ce îţi dă bunul Dumnezeu. Dacă rămâne îngropat, talantul va deveni o povară. Lăsaţi copiii să scrie, ei au poveştile lor pe care cei mai mulţi dintre noi le-am uitat! Fie că sunt poveşti de la 7 sau de la 17 ani, ele pot deveni din simple istorisiri, literatură. Atelierul de creaţie literară este o şcoală întru a deveni în literatură. Participanţilor nu li se oferă doar tainele (întotdeauna subiective) ale scrisului bun şi plăcut, ci şi cele ale lecturilor (pentru acasă!), care le vor da un bob zăbavă pentru scrierile cele care contează cu adevărat. Copiii sau adolescenţii sunt încurajaţi să-şi dezvolte propria personalitate literară în toate genurile, poezie, proză, teatru, critică (pentru cei mari). Se dezbate, se argumentează cu instrumentele civilizate ale literaturii, se solidarizează, se învaţă!

Atelierul se adresează şi este deschis la MŢR, în funcţie de învăţătură, copiilor şi adolescenţilor, inclusiv rebelilor, aşa:
- celor între şase şi unsprezece ani: joia, între patru şi şase după masă

- măriceilor între unsprezece şi şaisprezece ani, sâmbăta de la 12 la 14

- celor mari, adică la vîrsta aceea (14-17), dacă vor şi altceva decît „între blocuri suntem noi”, le vom face loc şi timp în funcţie de cereri. Nu e o contradicţie în termenii de vârstă!

Costul unui atelier este de 30 de lei.
Atelierul se desfăşoară în lucru, adică văzând şi făcând. Profesorul spune că îşi asumă jumătate din succes. Restul stă la şi din copii.
Ca să vă înscrieţi:
araseptilici@yahoo.com
sau tel: 0722 123 262
 


înapoi la pagina principală
 
inchis