Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Ateliere cu artişti invitaţi 2012

NOU
Atelierul de pictură pe sticlă de sâmbătă cu Bogdan Herăscu se ţine între orele 11.30 – 13.00. 
Preţ intrare – 20 leiATELIERE CU LIDIA STAREŞ
Cusut, croit şi ţesut, cunoaşterea firului textil; desenul şi culoarea în ţesături, ţesut la gherghef sau la război.
Dacă te interesează şi vrei să afli mai multe despre fire textile sau cusături şi croieli vino în atelierul Lidiei Stareş şi vei afla ce poţi face cu aţele şi cum te poţi juca serios cu cârpele.
Pentru copii de la 8 ani. Maxim 6 copii la un atelier.
Înscrieri la telefon 0722 798 284

ATELIER DE PICTURĂ PE STICLĂ CU BOGDAN HERĂSCU
Şi anul acesta aşteptăm copii la Atelierul de creativitate, unde îi vom învăţa să picteze pe sticlă. Sfinţi, animale, flori, vise, balauri, babe, moşi şi câte şi mai câte.
Pentru copii de la 7 ani. Maxim 5 copii la un atelier.
Înscrieri la telefon 0726 237 376

ATELIER DE HÂRTIE MANUALĂ CU RĂZVAN SUPURAN
O invitaţie lansată copiilor şi adulţilor la cunoaşterea tehnicilor tradiţionale ale manufacturării, imprimării, tipăririi şi legării hârtiei. Copiii au descoperit că acuarelele se combină într-un fel anume pe hârtia asta groasă, ca o sugativă. Cele 4 întâlniri săptămânale urmează paşi întru „simpla” înţelegere a hârtiei: ce este şi cum se face hârtia manuală? Unde şi cum se intersectează hârtia cu alte inserţii? Ce alegi să aşterni şi să(-ţi) spui prin text şi imagine pe o hârtie făcută de tine? Cursurile se finalizează cu o carte-obiect legată manual şi ştanţată pe copertă.
Pentru copii de la 10 ani. Maxim 15 copii la un atelier.
Înscrieri la telefon 0728516800

Programul atelierelor:

Miercuri, de la 11. 00 la 12.30 – atelier de hârtie manuală
Miercuri, de la 13.00 la 15.00 – atelier de cusut, ţesut
Sâmbătă, de la 11.30 la 13.00 – atelier de pictură pe sticlă


Taxa de intrare pentru copii este de 20 de lei pentru fiecare participare la atelier şi se va plăti la casieria de la intrarea principală din Kiseleff.
Pentru finalizarea lucrărilor începute de copii este indicat un minim de 4 întâlniri pentru fiecare dintre ateliere.
 înapoi la pagina principală
 
inchis