Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Ateliere de creativitate
pentru copii, părinți și bunici
Atelier de desen, pictură cu Ruxandra Grigorescu
Se ține în fiecare zi de miercuri, de la ora 14.00, începând din 16 ianuarie.
Pentru copii de la 7 ani.
Număr de locuri: 10.
Detalii și înscrieri la telefon 021 317 96 59.
Preț participare: 4 lei.


Atelier de teatru de animație cu Beatrice Iordan
Pentru a familiariza copiii cu diferite tehnici de animație și construcție a păpușilor de teatru, vom face o călătorie în lumea teatrului de umbre, a teatrului de masă (cu păpuși mici), a teatrului cu mască, a teatrului de obiect (încercând să animăm diferite obiecte din jurul nostru, creând mici povestioare). Acest atelier îmbină atât elemente de joc teatral, cât și activități practice. Orice păpușar trebuie să știe să-și construiască singur păpușile și decorul. Temele vor fi stabilite în funcție de vârsta copiilor participanți la atelier, cât și de disponibilitățile acestora.
Vârsta minimă: 4 ani. Pentru cei mici încurajăm lucrul împreună cu părinții.
Numărul maxim de participanți: 10 copii.
Atelierul se ține în fiecare zi de joi, de la ora 13.00, începând din 24 ianuarie.
Participarea la atelier se face prin înscriere la telefon 0723 471 600 de luni până vineri între orele 10.00-15.00.
Preț participare: 4 lei.


Ateliere pentru bunici cu Beatrice Iordan
Este un atelier dedicat adulților, dar în primul rând persoanelor de vârsta a treia. În cadrul acestor ateliere vom învăța să facem diverse obiecte folosind tehnica papier-mâché. Vom începe cu obiecte de uz casnic: boluri, farfurii, vaze, pe care le vom orna cu modele tradiționale (după o vizită în muzeu pentru documentare) și vom continua cu confecționarea de măști având ca punct de pornire personaje din povestea lui „Păcală” (nu vom construi măști tradiționale). Atelierul se va încheia cu realizarea unor păpuși de teatru. La această temă vom folosi tehnici mixte: vom lucra capul din papier-mâché, vom coase, croi etc.
Atelierul se desfășoară pe parcursul a mai multe întâlniri în funcție de tema aleasă.
Numărul maxim de participanți: 10.
Atelierul se ține în fiecare zi de marți, de la ora 12.00, începând din 22 ianuarie.
Participarea la atelier se face prin înscriere la telefon 0723 471 600 de luni până vineri între orele 10.00-15.00.
Preț participare: 4 lei.


Atelier foto cu George Turliu
Introducere în arta fotografică, relaţionare cu aparatul foto, compoziţia imaginii şi o temă: oglinzi.
La atelierul de fotografie învăţăm să mânuim aparatul de fotografiat. Acesta are două hăţuri şi două butoane. Primul este verde şi este foarte important pentru că de el depinde bunul mers al fotografierii artistice. Cel roşu nu este la fel de important, dar este mult mai frumos. Hăţurile sunt pentru strunirea aparatului. Aceasta tehnică străveche am învăţat-o de la un bătrân apaş, pe care l-am întâlnit la Babele, ţinea în mână un dagherotip şi prindea pe peliculă sufletul vântului.
Pentru copii de la 13 ani.
Detalii și înscrieri la telefon 021 317 96 59.
Preț participare: 4 lei.


Atelier de cusut, croit sau ţesut la gherghef cu Lidia Stareș
Cunoaşterea firului textil; desenul şi culoarea în ţesături.Dacă te interesează şi vrei să afli mai multe despre fire textile sau cusături şi croieli vino în atelierul Lidiei Stareş şi vei afla ce poţi face cu aţele şi cum te poţi juca serios cu cârpele.
Pentru copii de la 8 ani.
Maxim 6 copii la un atelier.
Detalii și înscrieri la telefon 0722 798 284
Taxa de participare este de 20 de lei pentru fiecare participare la atelier şi se va plăti la intrarea principală a muzeului. Pentru finalizarea lucrărilor începute de copii este indicat un minim de patru întâlniri.


Atelier de hârtie manuală cu Răzvan Supuran
O invitaţie lansată copiilor şi adulţilor la cunoaşterea tehnicilor tradiţionale ale manufacturării, imprimării, tipăririi şi legării hârtiei. Copiii au descoperit că acuarelele se combină într-un fel anume pe hârtia asta groasă, ca o sugativă. Cele patru întâlniri săptămânale urmează paşi întru „simpla” înţelegere a hârtiei: ce este şi cum se face hârtia manuală? Unde şi cum se intersectează hârtia cu alte inserţii? Ce alegi să aşterni şi să(-ţi) spui prin text şi imagine pe o hârtie făcută de tine? Cursurile se finalizează cu o carte-obiect legată manual şi ştanţată pe copertă.
Pentru copii de la 10 ani.
Maxim 10 copii la un atelier.
Înscrieri la telefon 0728 516 800
Taxa de participare este de 20 de lei pentru fiecare participare la atelier şi se va plăti la intrarea principală a muzeului. Pentru finalizarea lucrărilor începute de copii este indicat un minim de patru întâlniri.


Program ateliere


Marți, de la ora 12.00 Atelier pentru bunici
Miercuri, de la ora 10.00 Atelier foto, de la 11.00 Atelier de hârtie manuală și de la ora 14.00 Desen, pictură
Joi, de la ora 13.00 Teatru de animație
Sâmbătă, de la ora 11.00 Atelier de cusut, ţesut
 înapoi la pagina principală
 
inchis