Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Balade Urbane
formula atractivă a de a cunoaște genius locci
15 – 30 octombrie 2013, La NuieleBALADE URBANE este un concept al dialogului orașului cu locuitorii săi prin intermediul unui colaj – photo voce (fotografie comentată), detaliu pictură și grafică în același timp.

Vocea orașului înseamnă tematici urbane de arhitectură veche și nouă, inserții contemporane, locuri de întâlnire ca obiceiuri urbane, pasaje de confluență, junk-space ca loc al libertății și al nimicului, târgurile ad-hoc, piața de flori, peisajul antropic, cultura de Mall – o alternativă a culturii urbane, colina pe care este ridicată biserica Bucur și spațiul ecleziastic care stă la confluența cu spațiul laic; toate acestea sunt locuri binecunoscute și trecute în conștiința orașului și a locuitorilor săi.
Proiectul propune două concepte inovatoare în peisajul urban:
- camera urbană: un living la dimensiune macro, loc de întâlnire al evenimentului cu locuitorul orașului;
- reconversia functional-culturală a peisajului antropic: transformarea prin mijloace digitale a volumului sferic – bila uriașă de la complexul Mall Afi văzuta ca glob pământesc.

Proiect finantat de AFCN.
Parteneri: ARCUB și Muzeul Național al Țăranului Român
Organizator proierct: Academica - firma consultantă - operator cultural
Manager proiect: prof. AnaMaria Stăncescu
Exponate concepute de: Ruxandra Neciov, student la Facultatea de Arhitectură; Alexandra Neciov, student la Facultatea de Urbanism; Mihnea Biciusca, student la Facultatea de Arhitectură.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis