Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
Bazar Armenesc
22 – 24 mai 2015
Fundația Kogaion 115 organizează Târg cu meșteșugari și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 22 – 24 mai 2015.
Această ediție are ca invitați speciali, reprezentanți ai comunității armene din România, care vin să expună în cadrul Bazarului armenesc, obiecte reprezentative: vestimentație stilizată armenească, bijuterii cu motive și simboluri armenești sau diverse produse din sare extrasă din salina Turda: de la săpunuri din sare până la lămpi colorate realizate din bulgări de sare. Alături de meșteri vom organiza Atelierul de caligrafie armeană pentru copii și tineri, pentru a vă introduce în tainele alfabetului armean.
Pentru o imagine mai completă asupra etniei armene, publicul poate vizita atât expoziția de fotografie Educația armenilor din provinciile vestice, deschisă la Sala Acvariu, cât și expoziția Istorisiri armene. De la Ararat la Strada Armenească, din Sala Irina Nicolau.
Sâmbătă, 23 mai, de la ora 12, publicul este invitat la proiecția filmelor Armenia – The Land of Noah și From Ararat to Europe, în Studioul Horia Bernea, oferite de Ambasada Republicii Armenia în România.
Gusturi și gustări armenești: sărmăluțe în foi de viță și varză crudă, oaie cu ierburi la ceaun, tocăniță din pulpe de pui cu mămăliguță, piept de pui aromat cu ierburi și înăbușit cu legume, vinete cu roșii trase la tigaie, lipie și limonadă cu mentă și gheață.
Meșterii populari din toate zonele României vor fi prezenți și de această dată cu icoane, țesături și costume țărănești, podoabe tradiționale, obiecte ingenios lucrate din lemn sau din piele. Nu pot lipsi din târg cozonacii bucovineni și poalele-n brâu, turta dulce și mierea, brânzeturile și sucurile naturale sau plantele de leac.
Anticarii din curtea interioară sunt pregătiți cu lăzi de zestre, blidare, unelte vechi de gospodărie, ciubere, lingurare, mobilier țărănesc.
Copiii vor putea participa la Atelierul de pictură, condus de meșterul iconar Liviu Balâc. Înscrieri se pot face la telefon 0736 160 655, iar prețul este de 15 lei pentru un obiect pictat.
Intrarea la târg este liberă !
Program: 22 – 24 mai 2015, orele 10-18
Organizator eveniment: Fundația Kogaion 115
Co-organizator: Ambasada Republicii Armenia în România
.jpg)
înapoi la pagina principală