Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

BEST OF UNDERCLOUD
Între 31 octombrie și 3 noiembrie, patru dintre cele mai bune spectacole de teatru independent care au făcut parte din programul UNDERCLOUD, Festivalul de Teatru Independent, vor putea fi revăzute la Muzeul Național al Țăranului Român.

Festivalul Național de Teatru (FNT) recomandă pentru prima dată un festival de teatru independent, ceea ce dovedește că UNDERCLOUD și-a câștigat în cei 6 ani de viață valoarea și notorietatea. BEST OF UNDERCLOUD aduce din nou pe scena de la MȚR trei comedii premiate la ediția a VI-a a Festivalului și unul dintre cele mai apreciate proiecte UNDERCLOUD.

BEST OF UNDERCLOUD începe joi, 31 octombrie, ora 18.30, cu spectacolul Mă mut la tata, o comedie spumoasă despre familie și relații, cu Adriana Trandafir în rol principal. Distribuția este completată de Gabriel Fătu, Andreas Petrescu, Adrian Păduraru, Ioana Ancea. Spectacolul în regia lui Gelu Colceag și produs de Compania de Teatru D' AYA, a primit „Premiul special al juriului”, format din Sanda Manu, George Ivașcu, Anca Sigartău și Cristina Bazavan.

Vineri, 1 noiembrie, ora 20.00, pe scena de la MȚR vor fi rostite 7 Blesteme. Inspirat din blesteme, vrăji și descântece din folclorul românesc, spectacolul a fost început ca un laborator de teatru-dans-muzică și a fost construit în doar 10 zile, pe perioada festivalului UNDERCLOUD. 7 Blesteme este "un spectacol ADN al poporului român" (Radio Guerrilla) cu Magda Catone și foarte tinerii Andrei Runcanu, Carla-Maria Teaha, Irina Strungareanu și Florentin Munteanu, acompaniați de Gabriel Fătu. Scenariul și regia sunt semnate de Chris Simion.

7 dintr-o lovitură, premiat ca cel mai bun spectacol al celei de-a VI-a ediții a Festivalului UNDERCLOUD, va putea fi văzut sâmbată, 2 noiembrie, la ora 22.00. Sub un pretext oarecare, niște oameni care nu se cunosc au fost puși la un loc și lăsați să scoată ce au mai bun, mai rău, mai penibil și mai sensibil în ei. Marius Manole, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Maria Obretin, Andrei Runcanu, Anghel Damian, Nicoleta Lefter, Cătălin Babliuc interpretează cu subtilitate personajele conturate în text de Lia Bugnar. Aceasta semnează și regia spectacolului 7 dintr-o lovitură, produs de "Teatrul nu e o cladire".

BEST OF UNDERCLOUD se va încheia duminică, 3 noiembrie, ora 20.00 cu spectacolul Un bărbat și mai multe femei de Leonid Zorin, cu Magda Catone și Claudiu Bleonț. Spectacolul, construit cu măiestrie de cei doi actori, a câștigat prin umorul proaspăt publicul și juriul UNDERCLOUD, care i-a acordat “Premiul Special”.
BEST OF UNDERCLOUD reflectă, în variantă concentrată, principiile Festivalului de Teatru Independent: susține calitatea, nu notorietatea, promovează și strânge în jurul lui artiști de incontestabilă valoare, de la cei cu multă experiență până la cei la început de drum, artiști care nu se tem de spațiile în care teatrul independent înseamnă să fii mai aproape de public, să ai libertatea de a crea spectacole necesare.

Biletele, în valoare de 35 de lei, se găsesc la Clubul Țăranului și online, pe bilete.ro. Pentru informații puteți suna la 0727.100 856 sau ne puteți contacta pe www.daya.ro sau pe https://www.facebook.com/FestivalNecesarDeTeatruIndependent.
FNT recomandă o stare de spirit – UnderCloud!

Directorul Festivalului: Chris Simion, regizor & scriitor
Director executiv: Carla-Maria Teaha, PR, actriță
Director de program: Marius Zarafescu, teatrolog

Producători: Compania de Teatru D' AYA şi Marla Image Boutique
Recomandat de Radio GuerrillaPentru mai multe detalii:
Carla-Maria Teaha
0726. 77 06 06 | carlamaria.teaha@gmail.com

 


înapoi la pagina principală
 
inchis