Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

BLACK SHORTS
Cinci scurtmetraje experimentale despre viața de zi cu zi din Georgia

www.plotki.net/blackshorts


NCRR, 15 Septembrie, 20:00 
Sala Horia Bernea, Muzeul Ţăranului Român

În georgiană cu subtitrare în limbile română și engleză. Proiecţie urmată de o discuţie cu realizatorii.
Plotki (Rejs e.V.), Sakdoc Film și Centrul pentru Arte și Cultură de la Central European University din Budapesta au onoarea să vă prezinte cinci scurtmetraje realizate în cadrul proiectului Black Shorts în Georgia.

În mai 2011 douăzeci de tineri creativi din toată Europa s-au întâlnit pentru prima oară în Garikula, Georgia. Ei și-au împărtășit unul altuia diverse tehnici cinematografice, au participat la workshop-uri de film, s-au grupat în echipe de lucru plurinaționale și au pornit de-a lungul țării pentru a descoperi viața de zi cu zi din Georgia. Scurtmetrajele Black Shorts rezultate sunt pe cât de diferite pe atât de fascinante. Filmele surprind dinamica teatrală a morții în Kutaisi; atmosfera înduioșătoare într-o frizerie din Tbilisi; o a doua viață a obiectelor ca fier vechi în Zugdidi și împrejurimi; pânza zburătoare a telecabinelor din Chiatura; și o zi din viața unei formații dintr-un pasaj subteran din Tbilisi.
Black Shorts este un proiect finanțat de European Cultural Foundation și The Open Society Institute.


Hairminators (14:25 min)
Realizatori : Data Chigholashvili (Georgia), Salome Joglidze (Georgia) și Birgit Kuch (Germania)Chiatura, mândria mea (13:43 min)
Realizatori : Stephanie Endter (Germania), Max Kuzmenko (Republica Moldova), Lisa Müller (Germania), Ulrike Penk (Germania) și Kajetan Tadrowski (Germania)
Gulo (15:41 min)
Realizatori : Elene Asatiani (Georgia), Eliane Bots (Olanda), Mirek Koranda (Cehia) și Sophia Tabatadze (Georgia)Recoltă în Georgia (6:37 min)
Realizatori : Odeta Catana (România), Ian Cook (Marea Britanie), Angelika Herta (Austria) și Zhenya Zakharova (Russia)Under a (16:07 min)
Realizatori : Natalia Buier (România), Madis Kats (Estonia), Filip Pospíšil (Cehia) și Mikheil Svanidze(Georgia)
 Preţ bilet: 10Lei/7Lei


înapoi la pagina principală
 
inchis