Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

BUCHAREST PHOTO WEEK Ediția a II a


A doua ediție a festivalul internațional de fotografie Bucharest Photo Week se va desfășura în perioada 7-16 septembrie în capitala României, centrul Bucureștiului devenind astfel un coridor al artei fotografice în care ne vom bucura de ateliere de fotografie, expoziții, proiecții de fotografie și întâlniri cu artiștii, proiecții de film, muzică și multă pasiune pentru frumos.

Bucharest Photo Week este primul festival internațional de fotografie găzduit de capitala României, conceput pe ideea de festival urban și este organizat de Grupul Filos.

Tema ediției de față - travel – a fost aleasă tocmai din dorința de a da un plus de universalitate fotografiei ca mod de exprimare, dimensiune ce nu cunoaște granițe de limbă, naționalitate sau cultură. Îmbinarea celor două pasiuni - fotografia și călătoria - a dat dintotdeauna naștere unor mărturii documentare sau unor opere de artă pură, din zone diverse, de la fotografia din zonele de conflict până la fotografia de wildlife.

Invitații ediției de față acoperă zone vaste de pe mai multe continente, de la tărâmul de poveste al Islandei până la puțin exploratul Myanmar, de la colorata Cuba până în Canada sălbatică sau chiar la Polul Nord, având ca formă de exprimare culturală proiecte ce tratează ca subiect peisajul, fotografia de stradă, fotografia socială, fotografia de portret dar și altele.

Mai multe spații expoziționale, un număr sporit de evenimente susținute de invitați speciali din nouă țări sunt premisele unei ediții care sperăm că va răspunde așteptărilor celor care văd în demersul nostru o bună ocazie de a vedea lumea largă și de a învăța cum aceasta poate fi surprinsă prin ochii digitali ai camerelor foto.

În acest an, la București, poate fi admirată, de asemenea, o selecție importantă de fotografii ce aparțin celei mai mari competiții internaționale de fotografie Sony World Photography Awards.

Vor fi peste 45 de evenimente, iar o parte dintre activitățile festivalului Bucharest Photo Week din ultimele zile de festival sunt incluse și în Zilele Muzeului Țăranului.

Programul evenimentelor care se vor desfășura în cadrul
Zilelor Muzeului Țăranului sunt:

Joi, 10 septembrie
Vernisaj Our way to Cuba – Autori Gina Buliga și Bogdan Comănescu – ora 18
Vernisaj Egypt - el-alma-del-mundo – Miguel Sanchez și Nuria Teson – ora 17

Vineri, 11 septembrie
Vernisaj Homeless – autor Aaron Draper (SUA) – ora 18

Sâmbătă, 12 septembrie
Vernisaj Islanda – autor Dan Samoilă – ora 18

Duminică, 13 septembrie
Vernisaj Wild Canada – autor Try Moth (Canada) – ora 18„Editia a II-a a Bucharest Photo Week este o urmare a convingerii noastre că un astfel de festival de fotografie trebuie și poate să mijlocească întâlnirea atât de așteptată și benefică dintre artiști din diferite zone ale fotografiei, precum și dintre aceștia și pasionații de frumos, în general. Am arătat ca Bucureștiul poate fi locul unei astfel de întâlniri, că aici, la fel ca în marile orașe ale lumii, fotografia își are locul ei important și bine meritat în viața oamenilor.” a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul festivalului Bucharest Photo Week.

Invitații speciali ai ediției sunt: Aaron Draper (S.U.A), Troy Moth (Canada), Rogelio Cuéllar (Mexic), Natalia Ciobanu (Rep. Moldova), Miguel Sanchez și Nuria Teson (Spania), Tamara Robeer (Olanda), Jacek Konieczny (Polonia) și Ivan Bogdan (Ucraina)

Locuri de desfășurare: Muzeul Național al Țăranului Român, Clubul Țăranului, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, F64 studio, Education Point, Galeria Labyrinth, Galeria Signum, Red Carpet Studio, Journey Pub, Institutul Cultural Român
Parteneri: SONY, F64 studio, Toyota, Tarom, Peroni, Golden Tulip, Autonom, Azero, Epson, micro FILMS, Photosetup, Manfrotto, Oitzarisme.
Parteneri media: TVR, IQads, radio Tanănana, Hotnews, Decât o Revistă, URBAN.ro, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Ziare.com, Think outside the box, FOTO4all, Blogdefotografie.com.
Parteneri instituționali: Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului, ArCuB, Institutul Cultural Român, Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România


Despre GRUPUL FILOS

GRUPUL FILOS a fost fondat în 2010 din pasiune pentru cultură și din dorința de a asigura un cadru profesionist pentru activitățile culturale organizate. Cu o experiență bogată în elaborarea și promovarea de proiecte inedite, de-a lungul timpului a reușit să organizeze numeroase evenimente culturale (expoziții, festivaluri, dezbateri, conferințe, școli de vară, workshopuri, editarea de carte în format tipărit sau digital etc). Domeniile principale de activitate sunt editarea de carte, organizarea de evenimente, creație grafică și design sau expedițiile de fotografie.


CONTACT
/ hello@bucharesphotoweek.ro
/ www.fb.com/BucharestPhotoWeek
/ www.bucharestphotoweek.ro


înapoi la pagina principală
 
inchis