Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

BUCHET MUZICAL BIZANTIN
Grupul Filos vă invită la un eveniment extraordinar dedicat muzicii bizantine.BUCHET MUZICAL BIZANTIN.

Invitat special: protopsaltul Iordanis Diamantidis, Grecia.Iordanis Diamantidis a fost profesor de muzică bizantină pentru școlile Mitropoliei Tesalonicului și Mitropoliei Veriei, Campaniei și Nausei pentru mai mulți ani. A cântat la Patriarhia Ecumenică, la biserica Maicii Domnului Pantanassa din Patriarhia Alexandriei, și, până acum doi ani, la Biserica Învierii din Patriarhia Ierusalimului. A concertat în multe orașe din întreaga lume.

A fondat și condus pentru diferite perioade cinci coruri având în componență peste patruzeci de psalți.

Se numără între protopsalții conducători de cor contemporani care, de-a lungul a 38 de ani, încearcă să pună în evidență și să dea mai departe, în cel mai frumos mod, de Dumnezeu inspirata muzică bizantină, prin intermediul cântărilor pe care le psalmodiază.

Protopsaltul Iordanis Diamandidis și corul său au editat 12 CD-uri până în prezent.Data și locul:

Muzeul Național al Țăranului Român, studioul Horia Bernea.

Sâmbătă, 17 mai, ora 19:00Evenimentul este inclus în Noaptea Muzeelor 2014.


Audio: http://www.youtube.com/watch?v=5T9p0j9AoWEînapoi la pagina principală
 
inchis