Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Cadouri de la Magiunul de Topoloveni
10-12 decembrie 2010


Târgul „Cadouri de la Magiunul de Topoloveni” vă aşteaptă în perioada 10-12 decembrie 2010, la Muzeul Ţăranului Român. Sub Bradul Moşului se vor găsi cadouri pentru toţi cei dragi!

Pentru acest eveniment am strâns cele mai alese bucate din toate colţurile ţării pentru ca toată lumea să se poată bucura de savorile autentice româneşti. Pastrame, brânzeturi rafinate cu chimen, busuioc sau în coajă de brad, cârnaţi şi alte preparate din carne de porc, produse italieneşti de cea mai bună calitate, pastrame de raţă şi de gâscă, dulceţuri dintre cele mai alese (chiar şi fără zahăr pentru cei care vor să mănânce sănătos), miere şi tot felul de produse apicole, magiun de Topoloveni...
În cuptorul din curtea muzeului, Marius Tudosiei de la Băcănia Veche va pregăti bucate dintre cele mai alese: vărzări, pâinici cu diverse adaosuri şi câte şi mai câte. Asociaţia Valea Asăului va aduce ceaune de sarmale de post, cu ghebe, care se vor încălzi pe plita cuptorului, iar mămăliga va fi făcută pe loc.
Chemarea nu este doar pentru gurmanzi. Târgul este şi o oportunitate de a cumpăra cadouri unicat pentru cei dragi: icoane, decoraţiuni, globuri pentru bradul de Crăciun, obiecte vestimentare, produse de pielărie, ceramică, jucării.
La târg vom împodobi un brad cu „sculpturi” delicioase din bucate tradiţionale româneşti. Fiecare producător va meşteri o decoreţiune, iar publicul o va vota pe cea mai inspirată! La final bradul, împreună cu toate bucatele, va fi donat unei case de copii, iar micuţii vor susţine un spectacol de colinde.
Atmosfera va fi întreţinută de muzicianul Ion Popa, care ne va colinda sâmbătă şi duminică.

 


înapoi la pagina principală
 
inchis