Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Căutări și Definiri III
Fundația Culturală Criterion
organizează expoziția

CĂUTĂRI ȘI DEFINIRI
Ediția a III-a


16 – 23 decembrie 2015
Sala Acvariu


În cadrul expoziției vor fi prezentate lucrările realizate de: Ioana Băltan, Alexandru-Răzvan Năstase și Bogdan-Georgian Alexandru.
Vernisajul va avea loc pe 16 decembrie 2015, la ora 18, în Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

Lucrările expuse au fost realizate de cele trei artisti în cadrul taberei de artă „Artist în Bistrița-Năsăud” și evocă istoria, natura, arhitectura transilvănene. Vechea Biserică Evanghelică din orașul Bistrița, casele din vremuri demult uitate din Dorolea cu fântâna din mijlocul satului care parcă măsoară timpul sunt doar câteva din elementele care se regăsesc, interpretate în stil propriu, pe pânzele artistelor. Picturile au fost expuse publicului bistrițean cu ocazia Sărbătorii „Zilele Bistriței”, iar acum sunt aduse în atenția celui bucureștean.

Evenimentul se înscrie în proiectul anual „3 talente, 3 începuturi” desfășurat de Fundația Culturală Criterion în eforturile sale de a căuta tinere talente, de a le provoca la definire și de a le sprijini spre promovare. Proiectul constă în selectarea a celor mai talentați trei studenți masteranzi ai Universității Naționale de Arte și premierea lor cu distincția „pArte de Arte” ce constă în acordarea de mijloace de lucru specifice.

Ulterior, artiștii premiați participă la tabăra de artă „Artist în Bistrița-Năsăud”, iar lucrările realizate sunt expuse atât în Bistrița, cât și în București în cadrul expozițiilor intitulate „Căutări și definiri”.


înapoi la pagina principală
 
inchis