Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Cei din lume fără nume
Politica pronatalistă a regimului Ceauşescu
19 octombrie – 10 noiembrie 2012, Sala FoaierInstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (www.iiccmer.ro) organizează, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) expoziţia CEI DIN LUME FĂRĂ NUME. Politica pronatalistă a regimului Ceauşescu.

Expoziţia va putea fi vizitată la sala Foaier, în perioada 19 octombrie – 10 noiembrie 2012.
Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 19 octombrie, la ora 17.00.


Expoziţia îşi propune să readucă în atenţia publicului românesc tema pronatalismului ceauşist, oferind o vedere nuanţată şi complexă a acestei politici, a consecinţelor ei asupra societăţii româneşti. Expoziţia invită la informare suplimentară şi reflexie asupra dimensiunii fenomenului totalitar, pentru înţelegerea importanţei pe care influenţarea comportamentului reproductiv al populaţiei îl are în proiectele totalitare. Pentru cei contemporani evenimentelor evocate simbolic, care au experimentat direct sau indirect invadarea brutală a spaţiului privat, proiectul va facilita rememorarea simbolică a traumei contribuind astfel la depăşirea ei. Celor care ce nu au experimentat în mod direct aceste evenimente, puzzle-ul expoziţional are menirea de a le provoca interesul pentru această temă.

În cadrul expoziției veți putea urmări filmul lui Florin Iepan, Născuţi la comandă – Decreţeii (2005).


Curatori: Lila Passima şi Cosmin Manolache (MNŢR)

Detalii găsiți pe
www.crimelecomunismului.ro/ro/evenimente/expozitii/expozitii_2012/cei_din_lume_fara_nume 


înapoi la pagina principală
 
inchis