Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Ceramica tradiţională din România




Joi, 28 februarie 2013, ora 11, la librăria Cărtureşti din incinta Muzeului Țăranului, va avea loc lansarea cărţii Ceramica tradiţională din România, autor Georgeta Roşu.

Olarii, olăria şi zestrea patrimonială a Muzeului Naţional al Ţăranului Român sunt „personajele“ acestei lucrări care mărturisesc despre perseverenţa unei instituţii muzeale de elită şi a unui muzeograf consecvent în a face cunoscut tezaurul naţional.

Cartea este tipărită de Editura Alcor şi este publicată în colecţia „Comori de Artă“.

În această serie autoarea a mai publicat Ulcioare de nuntă (1997 şi 2000), Cahle (2001, în colaborare cu Ion Blăjan); Măşti, Masks, Masques (2002, în colaborare cu Irina Nicolau şi Magda Andreescu); Icoane (2009) şi Costumul tradiţional din România (2011).

Bogăţia şi diversitatea patrimoniului ceramic din colecţia Muzeului Naţional al Ţăranului Român sunt pe deplin ilustrate în paginile lucrării (apărută în condiţii grafice de excepţie), în cele aproape 250 de imagini fiind evidenţiată o civilizaţie a lutului la comunităţile de pe teritoriul ţării noastre al cărei început datează din zorii istoriei şi continuă şi azi.










înapoi la pagina principală
 
inchis