Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Concert multimedia
Duminică, 21 iulie 2013, ora 19.00 , Sala Irina Nicolau

Duminică 21 iulie au loc la Muzeul Național al Țăranului Român, în sala Irina Nicolau, manifestările ultimei zile din Festivalul Internațional de Muzică Clasică și Contemporană ȚINTEA MUZICALĂ. Sub genericul JOCURI CU VOCI, ediția a 5-a a festivalului aduce alături lucrări în primă audiție a șapte compozitori din Austria, Finlanda, Franța și România și muzică din Codexul Montpellier – cea mai importantă colecție de piese de polifonie vocală medievală, aproape necunoscută în România.

Intitulat VOCI ȘI SUNETE, concertul din prima parte a serii invită publicul la o întâlnire de excepție cu farmecul deosebit al pieselor de secol XIII, în cea mai mare parte a lor având texte în limba franceză veche, și cu ineditul replicilor contemporane semnate de compozitorii Nicolae Brânduș, Jean-Pascal Chaigne, Sebastian Dumitrescu, Dieter Kaufmann și Dana Cristina Probst. Interpreții serii sunt Carolina Astanei – mezzosoprană , Sebastian Dumitrescu – electronică, Roxana Moișanu – harpă celtică, Otto Probst – pian electric, Cristina Radu – soprană, Mladen Spasinovici – violoncel și Irina Ungureanu – soprană.
Prezintă muzicolog Ruxandra Arzoiu.

Partea a doua a programului ne oferă în premieră în România spectacolul de video–teatru–dans Klang.Raum.Frau – symphonie pour une femme seule după “ symphonie acousmatique” și “Lui comme elle”, cu texte de Elfriede Jelinek, al compozitorului austriac Dieter Kaufmann. Coregrafia aparține Gerdei Schorsch. Dansează Sapia Nedwed. Video-ul și punerea în scenă poartă semnătura lui Ulrich Kaufmann.

www.facebook.com/TinteaMuzicala/info
www.austriacult-bucuresti.ro/prelegere-voce-cuvnt-sunete-electronice-de-dieter-kaufmann.html
www.austriacult-bucuresti.ro/teatru-dansat-sunetspaiufemeie-de-dieter-kaufmann.html


 

înapoi la pagina principală
 
inchis