Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Conferinţă Clara Kleininger
Muzeul Naţional de Antropologie din Mexic – un important centru de cercetare

12 septembrie, ora 16.00, Cărtureşti MŢR


Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită luni, 12 septembrie, de la ora 16.00, la librăria Cărtureşti MŢR, la Conferinţa Clarei Kleininger: Muzeul Naţional de Antropologie din Mexic – un important centru de cercetare.

Muzeul Naţional de Antropologie din Ciudad de Mexico este cunoscut în întreaga lume atât pentru amploarea colecţiei cât şi pentru munca de cercetare care se desfăşoară acolo. Din 18 iulie 2011, timp de 5 săptămâni, Clara Kleininger a realizat un stagiu de practică în departamentul de etnografie.

„Voi prezenta muzeul începând cu o scurtă introducere despre istoria sa şi o descriere a actualei amplasări, într-o clădire construită special în 1964 pentru a găzdui colecţia în creştere şi care a modelat decisiv întreaga expunere. Totul va fi însoţit de fotografii făcute de mine, pentru a reproduce atmosfera muzeului şi a da o idee generală despre colecţiile expuse.
Am să continui, prezentând munca de cercetare la care am luat parte, un proiect despre mai multe grupuri indigene din zona Veracruz, care au sincretizat practicile religioase prehispanice cu religia creştină. În centrul cercetării stau frumoase tăieturi din hârtie amtl – hârtie prelucrată în mod tradiţional din epoca prehispanică – ce reprezintă diverse zeităţi şi sunt folosite în ritualuri de şamanii satelor.
Muzeul Naţional de Antropologie din Mexic este un important centru de conservare, cercetare şi expunere a unor elemente definitorii ale identităţii mexicane naţionale. Prin prezentarea mea sper să ofer, alături de o idee foarte generală despre muzeu, o privire ceva mai intimă asupra unei parţi a muncii ce se desfăşoară pentru a face posibile aceste expoziţii, de multe ori fără ca vizitatorii muzeului să o ştie”.

Clara Kleininger

înapoi la pagina principală
 
inchis