Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Cum a fost posibil?
Expoziţia dedicată victimelor Holocaustului din România, ediţia a II-a

27 ianuarie - 13 februarie 2011Institutul “Elie Wiesel” vă invită la vernisajul expoziţiei „Cum a fost posibil”, joi, 27 ianuarie 2011, începând cu orele 18.30, la sala Acvariu a Muzeului Ţăranului Român, (intrarea prin strada Monetăriei).

“Cum a fost posibil?” prezintă creaţiile realizate în cadrul Taberei de Pictură cu tema “Destinul evreilor din România în timpul celui de-al doilea război mondial”, organizată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, cu sprijinul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Expoziţia este rezultatul participării a zece tineri artişti plastici români (Alexandru Baciu, Bogdana Contraş, Mihail Coşuleţu, Sarah Einik, Maia Ştefana Oprea, Florina Niţă, Veda Popovici, Lea Rasovsky, Lelia Rus şi Arnold Schlachter) la cea de-a doua ediţie a taberei de creaţie de la Borsec.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 27 ianuarie - 13 februarie 2011.

Expoziţia primei ediţii a taberei de creaţie dedicată victimelor Holocaustului a avut loc în octombrie 2010, fiind găzduită de Parlamentul israelian şi de Institutul Cultural Român din Tel Aviv.
Statul Român şi-a asumat tragedia Holocaustului din România şi responsabilitatea guvernului Ion Antonescu în ce priveşte uciderea a aproximativ 300.000 de evrei, cetăţeni români. În urma prezentării în Parlament a Raportului Comisiei Internaţionale de Studiere a Holocaustului din România ”Elie Wiesel”, în România s-a instituit Ziua de comemorare a victimelor, în data de 9 octombrie, s-a înfiinţat Institutul Naţional de Studiere a Holocaustului ”Elie Wiesel”, aflat sub patronajul Ministerului Culturii, şi s-a construit Memorialul Holocaustului.

înapoi la pagina principală
 
inchis