Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

DARCLÉE
Proiecţie de film // 15 septembrie 2021, ora 20.00
Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Comitetul de Organizare a „Centenarului Operei Naţionale & Anul George Stephanescu” vă invită, în ziua de 15 septembrie 2021, la ora 20.00, la vizionarea filmului Darclée, turnat în 1960, în regia lui Mihai Iacob, după un scenariu scris de Constantin Cârjan şi Ionel Hristes. Rolul omonim este jucat de actriţa Silvia Popovici, ariile sopranei fiind susţinute de Arta Florescu. Proiecţia va avea loc în aer liber, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

În ziua de 10 martie 2021, s-au implinit 100 de ani de la naşterea sopranei Arta Florescu, artist cu o carieră impresionantă, profesor şi şef al Catedrei de canto al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Pelicula, realizată în Studiourile Buftea, va fi prezentată de Ruxandra Cernat, membru UCIN şi UPFAR, preşedinte Artviva.

 
înapoi la pagina principală
 
inchis