Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Proiecție de film documentar, în prezența producătorului Dan Michael Schlanger


Death in the Forest 

18 ianuarie 2016, de la ora 18.30
Studioul Horia BerneaDeath in the Forest este un film documentar cu tentă socială, ce îi aduce în centrul atenției pe cei pe care majoritatea dintre noi ne place să îi urâm – tăietorii de lemne!

Tăietorii de lemne – țapinarii – au fost, până nu demult, adevăratul simbol al mărețelor păduri din Vestul Canadei. Oameni mândri și adânc legați cu sufletul și ființa lor de pădurea care îi hrănește și-au văzut, în ultimii ani, existența periclitată atât de condițiile din ce în ce mai grele și periculoase de muncă, cât și de politicile aleatorii ale companiilor de exploatare a lemnului. Țapinarii au început să plătească cu propria lor viață pentru greșelile altora.

Dintre toți cei care lucrează în industria forestieră, tăietorii de lemne plătesc prețul cel mai greu: doar în anul 2005 – anul cel mai sângeros înregistrat până acum – și-au pierdut viața în lupta cu pădurea 43 de forestieri.

Documentarul Death in the Forest însoțește un grup de tăietori de lemne din Vestul Canadei în periculoasa lor misiune prin pădurile virgine, neatinse de piciorul omului. Producătorul Dan Michael Schlanger și talentatul regizor Gordon McLennan li s-au alăturat, petrecând câteva luni în adâncimea pădurilor unde, cu greu, câțiva oameni abia puteau înconjura cu brațele trunchiul unui copac.

Filmul vă invită să fiți martorii acestei incursiuni într-o lume fascinantă, atât de rar deschisă publicului larg.

Producătorul Dan Michael Schlanger va fi prezent în sală și va răspunde întrebărilor spectatorilor.


înapoi la pagina principală
 
inchis