Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Dezbatere: Interbelicul între admirație, contestație și... ce?




25 februarie 2016, ora 17, Clubul Țăranului


Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 25 februarie 2016, de la ora 17, la Clubul Țăranului, la dezbaterea cu titlul: Interbelicul între admirație, contestație și ... ce?

Participă:

Sorin Antohi, istoric
Ionuț Butoi, sociolog
Paul Cernat, critic
Călin Cotoi, sociolog
Vintilă Mihăilescu, antropolog
Zoltán Rostás, sociolog
Dumitru Sandu, sociolog
Andrei Sora, istoric

Interbelicul românesc este, poate, cel mai disputat „teritoriu” al istoriei românilor. Rezervor de atitudini emoționale extreme, interbelicul inspiră fie admirație, fie contestație. Cărțile pe care le vom discuta, anume, Ionuț Butoi cu Mircea Vulcănescu. O microistorie a interbelicului românesc (Eikon, 2015) antologia despre București a lui Zoltán Rostás, Între proiecții urbanistce și sărăcie letargică. Bucureștiul arhitecților, sociologilor, medicilor (Vremea, 2015) și un epistolar din corespondența lui H.H. Stahl, editat de același, Henri H. Stahl: Epistolar gustian (Paideia, 2015) fac parte dintr-un demers exploratoriu ce propun o altă cale de a accesa această perioadă. Calea transformării „teritoriului” în subiect de cercetare. O cale a revizitărilor și refocalizărilor, a dispunerii unor noi straturi de resurse și documente sociale.


Intrarea este liberă.

Partener: Clubul Țăranului



















înapoi la pagina principală
 
inchis