Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Dialog cu războinicii împăratului Qin





Expoziție deschisă în perioada 31 iulie – 31 august 2014, la Sala Tancred Bănățeanu



Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu ARCUB, vă invită joi, 31 iulie 2014, ora 17, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției Dialog cu războinicii împăratului Qin.

Dialog cu războinicii împăratului Qin este un proiect internațional care reunește o echipă formată din profesioniști recunoscuți, din domeniul artei.
Qu Art a ales 27 de țări membre ale Uniunii Europene (Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Maria Britanie, Slovenia, Slovacia, Suedia) și a selecționat câte unul dintre cei mai reprezentativi artiști ai acestor state.
Muzeul din Shaanxi (China), în acord cu Qu Art, a ales trei sculpturi chineze.
Toate aceste opere au fost adunate într-o expoziție itinerantă, un dialog al artiștilor europeni și chinezi, care a fost prezentată publicului în mai multe orașe din China, și mai apoi în Europa.

Lansarea a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2011, în China, iar în Europa, în mai 2013. Prima etapă a expoziției a fost la Muzeul din Shaanxi, iar ultima va fi la Bruxelles.
O nouă armată în muzeele din China și din Europa. Armata din Xian care îl acompaniază pe Împărat pentru a-i veghea somnul de veci. Iată provocarea!
Sunt 28 de soldați viteji, sculpturi create de câte un artist din fiecare țară europeană participantă, care exprimă viziunea contemporană a acestei armate. Nu e vorba nici de un spirit de cucerire, și nici de amenințare.
În România, expoziția va putea fi vizitată în perioada 31 iulie – 31 august 2014, la Sala Tancred Bănățeanu, de la Muzeul Național al Țăranului Român.


Un proiect Qu Art


Comisar internațional: Dr. Pick Keobandith
Director de Proiect pentru București: Cristina Passima Trifon
Curator pentru România: Monica Morariu

Răsfoiţi catalogul online aici:

http://issuu.com/muzeultaranului/docs/dialog_cu_razboinicii_imparatului_q






înapoi la pagina principală
 
inchis