Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
Expoziţie Joaca de-a timpul
În fiecare lună, din Mărţişor până în Brumărel, anul acesta ne-am jucat de-a timpul. Voluntari şi copii am stat la taifas despre o sărbătoare, apoi ne-am pus pe treabă şi am văzut cât de iscusite sunt mâinile noastre. Am scornit şi bibilit măşti din papier-mâché, figurine din lut, mici obiecte din pâslă, mărgele, păpuşi din fân, icoane pe sticlă, dar am şi cântat frumos la tot felul de instrumente muzicale...
Şi pentru că toate lucrurile la timpul lor, acum e vreme de arătat.
Pentru a le admira şi lăuda, vă aşteptam miercuri, 9 noiembrie, de la ora 15.30, la Sala Acvariu, la expoziţia Joaca de-a timpul.
Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu până pe 20 noiembrie.
Mai multe informaţii despre proiectul Joaca de-a timpul găsiţi pe http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/joaca-de-a-timpul-ro.html.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Petrom şi mustash.ro.
Parteneri: Fundaţia Alexandru Tzigara Samurcaş, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Centrul de zi „Casa Speranţei” – DGASPC, Sector 4.
înapoi la pagina principală