Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

La Ţară - expoziţie Manfred Willmann
Forumul Cultural Austriac şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită la expoziţia „La Ţară” a artistului austriac Manfred Willmann.

Expoziţia, care înfăţişează 136 de fotografii realizate între anii 1983 şi 1991, prezintă instantanee din provincia austriacă, artistul prezentând atât aspectele frumoase, dar şi pe cele urâte ale vieţii de la ţară, cu intenţia de a combate perspectiva plină de clişee asupra acesteia.

Manfred Willmann s-a născut în 1952 la Graz unde activează şi azi ca artist liber profesionist. Este şi fondatorul periodicului CAMERA AUSTRIA International. În anul 2009 i-a fost conferit Premiul Naţional pentru Fotografie. Stilul său conceptual este caracterizat de dorinţa de a realiza opere care să nu fie încărcate ideologic. Accentele documentaristice, care sunt prezente pot fi interpretate ca simple gesturi. În ciclul de fotografii prezentat la Bucureşti Manfred Willmann foloseşte o tehnică specială, care conferă culorilor o luminozitate aparte. Expoziţia a fost prezentată cu mult succes, printre altele la Viena, Madrid, Osaka, Zagreb şi Amsterdam.

Expoziţia va putea fi vizitată între 8 iulie şi 28 august la sala „Oaspeţi”.

Informaţii suplimentare:

Forumul Cultural Austriac
Str. Dumbrava Roşie 7
020461 Bucureşti
Tel.: 021 201 5621
Fax.:021 210 0885
E-mail: office@austriacult.ro
www.austriacult-bucuresti.ro

înapoi la pagina principală
 
inchis