Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
Faber puerilis – ateliere practice pentru copii dezavantajați
În perioada 15-21 iulie 2013 va avea loc la Vlădești, jud. Vâlcea tabăra de ateliere de creație pentru copiii dezavantajați din sectorul 3 al Bucureștiului, parte a proiectului Faber puerilis – ateliere practice pentru copii dezavantajați.
La această tabără vor participa 30 de copii de la centrele de plasament din București cu vârste cuprinse între 12-16 ani. În cadrul taberei vor fi organizate module educative distincte, structurate conform unei teme specifice conceptului de atelier meșteșugăresc. Atelierele meșteșugărești vor acoperi o arie largă a acestor ocupații tradiționale, printre care modelare și prelucrare ceramică, sculptură lemn și prelucrarea textilelor. Atelierele vor fi susținute de artiști recunoscuți la nivel internațional şi din partea sectorului educativ.
Proiectul finanțat de Administrația Fondului Cultural Național este realizat de Asociația Română pentru Dezvoltare și Cooperare Europeană, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului sect. 3 din București, Muzeul Național al Țăranului Român, Rețeaua Națională a Muzeelor din România, Primăria Comunei Vlădești și Pătru Eugen Ceramica I.I.
În urma acestei tabere, copiii vor avea o cunoaștere aprofundată teoretică și practică a fenomenului meșteșugului tradițional. Creațiile micilor meșteșugari vor fi expuse în muzee etnografice de anvergură din țară (Sibiu, Cluj, București).
Mai multe informații pe: www.ardce.eu.
Contact: Luminița OPREA 0722490698 office.ardce@gmail.com
înapoi la pagina principală