Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Festival de gastronomie aromânească
17 septembrie, Clubul Ţăranului


Mâncaţi pe limba noastră!

Sâmbătă, 17 septembrie, puteţi uita de toate reţetele complicate şi sofisticate, pentru care trebuie sa trudiţi din greu. Veniţi la Muzeul Ţăranului şi descoperiţi cum bucătăria aromâna oferă alternative simple, gustoase şi sănătoase; atât pentru prânzul cel de toate zilele, cât şi pentru ocazii speciale.
De la amiază până seara, Clubul Ţăranului găteşte armâneşte: pite, gustare, fel principal şi dulce.
În curte, gospodine aromâne, veterane în ale bucătăriei, organizează Academia de Pite pentru copii, adulţi, cunoscători şi profani deopotrivă; astfel încât oricine este interesat, poate participa şi poate deprinde tehnica specială a faimoaselor plăcinte aromâne.
Cartea de bucate aromâne, bilingvă, prima de acest fel, este disponibila pentru cei interesaţi să compare cele două surori: româna şi aromâna. Din cele peste 30 de feluri prezentate, sigur veţi găsi câteva pe care să le adoptaţi şi care vă vor îmbogăţi mesele de acum încolo.

Veniţi cu poftă de mâncare, noi vă aşteptăm cu drag şi cu plăcinte calde!

Şi ca bucatele să fie şi mai prielnice, de la ora 14:00, Grigore Leşe va cânta şi va prezenta noul album Muzici străvechi de Grigore Leşe şi Aromânii Fârşeroţi.înapoi la pagina principală
 
inchis