Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Festivalul Aici-Acolo, sărbătoarea diversității culturale pentru copii


A.C.T.O.R. (Asociația Culturală pentru Teatru și Origami din România) vă invită vineri, 9 mai 2014, de Ziua Europei, la ora 10:00, la ediţia a patra a Festivalului Aici-Acolo, sărbătoarea diversității culturale pentru copii, la Muzeul naţional al Țăranului Român - Studioul Horia Bernea.

350 de copii (între 4 și 9 ani) din 15 grădinițe și școli vor prezenta momente artistice inspirate de culturile europene, pe care le-au putut cunoaște în anul școlar 2013-2014, participând la cursurile săptămânale despre interculturalitate din cadrul Programului Aici-Acolo, realizat de A.C.T.O.R. prin implicarea unui grup de tineri voluntari veniți din: Armenia, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Argentina, Lituania, Polonia, Spania, Peru, Italia, Ghana, Georgia și Nepal.

Programul Aici-Acolo, propus de A.C.T.O.R. copiilor preșcolari și școlari, le deschide acestora interesul spre a cunoaște și înțelege diversitatea culturală. Activitatile ludice și interactive sunt realizate ân mod nemojlocit de către tinerii reprezentați ai culturilor prezentate.
Programul și Festivalul Aici-Acolo sunt realizate anul acesta de A.C.T.O.R. prin proiectele Here There, Volunteering@Museum.Ro, LEAVE și VOUCH, cu sprijinul financiar al Programului Tineret în Acțiune – Serviciul European de Voluntariat.

Partenerii A.C.T.O.R pentru organizarea Programului și a Festivalului Aici Acolo sunt Ministerul Educației Tineretului și Sportului, Casa Corpului Didactic București, Departamentul pentru Afaceri Europene al Guvernului României si Radio Itsy Bitsy.
Gazda evenimentului este Muzeul Național al Țăranului Român.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la:
0744686093; actor_romania@yahoo.com
www.actorromania.ro/blogs;
http://festivalulaiciacolo.wordpress.com

înapoi la pagina principală
 
inchis