Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Festivalul Filmului Thailandez
28 - 31 Octombrie 2010

Ambasada Regală a Thailandei în Bucureşti în colaborare cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează Festivalul de Film Thailandez pentru a promova cultura thailandeză prin pelicula de film. Filmele artistice proiectate reliefează societatea thailandeză de acum 100 de ani până în zilele noastre, dezvăluindu-ne istoria modernă, cultura, valorile şi credinţele thailandeze.
Festivalul se va desfăşura în Studioul Horia Bernea, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în perioada 28 - 31 octombrie 2010.

Intrarea este liberă.

Filmele sunt subtitrate în limba engleză.

Programul Festivalului Filmului ThailandezJoi, 28 octombrie

Ora 18.00 Overture - Premieră
Regia: Ittisoontorn Vichailak

Filmul se bazează pe povestea vieţii lui Luang Pradit Pairoh (Sorn Silapabanleng), cel mai venerat maestru al muzicii traditionale tailandeze, care a trăit între anii 1880 -1950. Pe fundalul poveştii vieţii lui Sorn se regăseşte povestea muzicii clasice tailandeze în epoca sa de aur, în timpul domniei regelui Rama V (1868-1910) şi până la declinul său, în anii ’30 – când feldmaresalul Plaek Pibulsongkram, prim-ministru pe atunci, a încercat să sileasca regatul sa intre în epoca modernă şi a interzis muzica clasică tailandeza, ca fiind învechită.

Vineri, 29 octombrie

Ora 17.00 Best of Times
Regia: Yongyuth Thongkongtoon

Unii oameni îşi petrec o mare parte din viaţă încercând să uite prima iubire, iar alţii şi-o petrec copleşiţi de amintirile ultimei iubiri. Din moment ce oamenii nu sunt peştişori de aur, uită cu greu iubirile trecute, iar uneori e prea dureros să-ţi aminteşti. Cu toate acestea, merită să te lupţi pentru dragoste. Best of Times, o poveste romantică despre două cupluri, arată cum poţi să rămâi cu amintiri de o viaţă chiar şi după cele mai scurte întâlniri cu persoana iubită.

Ora 19:00 Mekhong Full Moon Party
Regia: Jira Maligool

Khan, un nativ Nong Khai, student la Universitatea din Bangkok, vine acasă pentru Festivalul anual de mingi de foc, chiar în momentul când se naşte o dezbatere despre motivaţia mingilor de foc. Un medic din sat, Dr. Nortai, crede că există o explicaţie ştiinţifică a fenomenului. Un profesor universitar, Dr. Suraphol, crede că mingile de foc sunt făcute de mâna omului şi că sunt o farsă. Această dezbatere creează un conflict între ştiinţă şi religie ce ameninţă să modifice celebrarea anuală.

Sâmbătă, 30 Octombrie

Ora 17.00 My Girl
Regia: Vitcha Gojiew /Songyos Sugmakanan /Nithiwat Tharathorn /Witthaya Thongyooyong /Adisorn Trisirikasem /Komgrit Triwimol

Jeab află că iubita sa din copilărie, Noi-Naa urmează să se căsătorească, aşa că se duce acasă, în provincia locală. Pe drum îşi aduce aminte de copilăria sa din anii 1980 din Thailanda. Îşi aduce aminte cum întârzia mereu la şcoală, astfel că tatăl său trebuia să îl ducă pe scaunul din spate al motocicletei. Cum se juca după şcoală întotdeauna cu Noi-Naa şi prietenele sale, în timp ce băieţii din vecini se dădeau cu bicicletele şi se jucau fotbal sau cu personaje chinezeşti imaginare.

Ora 19.00 The Elephant Keeper
Regia: Mom Chao Chatrichalerm Yukol

Pădurarul Chai spune o poveste la focul de tabără despre primele sale două zile la serviciu şi de ce crede el că pădurea este protejată de spiritul unui elefant. Este o poveste despre şeful său, Kamron, care se luptă cu despăduririle ilegale făcute datorită intereselor afacerilor şi cu ajutorul poliţiei corupte. Prins între cele două forţe este personajul din titlu, Boonsong şi elefantul său, devotat cărăuş.

Duminică, 31 Octombrie

Ora 17.00 Overture
Regia: Ittisoontorn Vichailak

Filmul se bazează pe povestea vieţii lui Luang Pradit Pairoh (Sorn Silapabanleng), cel mai venerat maestru al muzicii tradiţionale thailandeze, care a trăit între anii 1988-1950. Pe fundalul poveştii vieţii lui Sorn se regăseşte povestea muzicii clasice thailandeze în epoca sa de aur, din timpul domniei regelui Rama V (1968-1910) şi până la declinul său, în anii 1930 – când Marshall Plaek Pibulsongkram, prim-ministrul de atunci, a încercat să împingă regatul în era modernă şi a interzis muzica clasică thailandeză ca fiind învechită.

 


înapoi la pagina principală
 
inchis