Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Gender, the State, and Everyday Life in Socialist and Postsocialist Romania // 23 septembrie 2021, 16:00-18:00
Muzeul Ororilor Comunismului în România - MOCR vă propune o dezbatere în jurul cărții Ambigous Transitions. Gender, the State, and Everyday Life in Socialist and Postsocialist Romania, publicată la Berghahn Books în 2019.


Autoarea, Jill Massino este istoric, bursier Fulbright, care a început să viziteze România în urmă cu 15 ani.

Zona ei de cercetare examinează relația dintre gen, statutul de cetățean și viața cotidiană în spațiul comunist și post comunist al României.

Articolele și publicațiile lui Jill Massino tratează cu precădere elementele vieții cotidiene în Europa Centrală și de Est. Actualul proiect de cercetare vizează relațiile internaționale dintre România și țările din lumea a treia, în perioada Războiului Rece.

Invitații autoarei sunt: Oana Băluță, Luciana Jinga, Ruxandra Petrinca, Bogdan Iacob, Cristian Vasile.

 
înapoi la pagina principală
 
inchis