Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Grădini sătești – Foaie verde mărăcini, vine vara în grădini!

Radiografia a două grădini, etapa a II-a: Vara în grădină

După o iarnă lungă și o primăvară timidă, a venit și mult așteptata vară, călduroasă, plină de viață, aducând și muncile în grădină odată cu obiceiurile de sărbătoare.

În ideea continuării spiritului primei expoziții, ‘Ieșirea din iarnă’, în perioada 3-30 iulie 2014 Sala Irina Nicolau va prinde din farmecul verii, dar nu oricare vară, ci vara în grădină.

Urmărim în continuare grădinile din Muscel și Bucovina și aflăm care sunt lucrările, soiurile, uneltele, așteptările, bucuriile, tristețile... și le povestim la o masă câmpenească.

Vă propunem să călătorim profitând de acest nou an agricol și să analizăm originea anumitor plante:

Cum a ajuns mălaiul mâncarea românului? Care este parcursul semințelor în lume și câte din plantele pe care le cultivăm azi sunt specific românești?
Ce înseamnă specific? Și cât din specific mai poate recompune atmosfera satului românesc?

Poezia și muzica populară de vară pot înfiripa dorul de grădină, de sat, de autentic?

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 3 iulie 2014, orele 18:00, în Sala Irina Nicolau a Muzeului Național al Țăranului Român.

Expoziție realizată sub coordonarea lui Nicolas Triboi (Atelierul Foaie Verde), în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român.
Atelier Foaie Verde

tel: 0748303596 (Nicolas Triboi)
e-mail: foaie.verde@gmail.com

Muzeul Național al Țăranului Român
tel: 021.317.96.61 (Secretariat)
Bd. Kiseleff, nr.3, Bucureștiînapoi la pagina principală
 
inchis