Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

ImaginaRo - proiect-concursAsociația „Liber la Educație, Cultură și Sport” București în parteneriat cu Ambasada României în Japonia organizează proiectul-concurs de fotografie și desen cu participare internațională „ImaginaRo”, cu tematica României rurale.

După proiectele de promovare a României în Anglia (2014) și Belgia (2015), Asociația „LECS” își propune anul acesta ca imaginea țării noastre să fie amprentată de lucrările grafice și fotografice ale românilor din țară și diaspora, pentru a realiza o expoziție în Japonia, cu sprijinul Ambasadei României la Tokyo, în iunie-iulie 2016.

Grupul țintă: copii (5-14 ani), tineri (15-30 ani), adulți (+30).

Proiectul-concurs are două secțiuni:
1. Secțiunea grafică (desene, schițe, picturi) care surprind imagini românești rurale, aspecte legate de cultura și civilizația românească de la sate, precum și peisaje, oameni și locuri inedite de la țară.
2. Secțiunea fotografică. Vor fi înscrise în concurs fotografii (pe hârtie mată sau lucioasă) care surprind imagini românești rurale, aspecte legate de cultura și civilizația românească de la sate, precum și peisaje, oameni și locuri inedite de la țară .
Înscrierea participanților se face până în data de 31 mai 2016.
Lucrările primite până în prezent sunt expuse în perioada 25 – 31 mai 2016, în Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român pentru ca și publicul din România să beneficieze de o primă expoziție din cadrul proiectului, ImaginaRO.

Partener media: Radio România Cultural

Parteneri instituționali: Muzeul Național al Țăranului Român și peste 50 de instituții școlare din țară și strainătate.
Acest proiect este punctul de plecare pentru stabilirea de parteneriate în vederea schimbului de bune practici între profesori români și japonezi, precum și pentru elevi din cele două țări implicate.

Datele de contact pentru înscriere gratuită în acest proiect:
prof. Oana Șiclovan, e-mail: educatie.cultura.sport@gmail.com;
Facebook: www.facebook.com/educatie.cultura.sport
 
înapoi la pagina principală
 
inchis