Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

INVITAȚIE
Muzeul Național al Țăranului Român vă invită marți, 5 octombrie 2021, de la ora 11.00, la Studioul Horia Bernea, la prelegerea Textile Conservation Techniques at the Metropolitan Museum of Art, susţinută de doamna Olha Yarema-Wynar, FulbrightScholar, invitată a Muzeului Textilelor, specialist la Metropolitan Museum din New York. Prelegerea va fi susținută în limba engleză și nu se asigură traducere.


Olha Yarema-Wynar s-a alăturat Departamentului de conservare a textilelor al MET (The Metropolitan Museum of Art) în 2005. Olha răspunde de conservarea textilelor Departamentului de arme și armuri și de cea a colecțiilor de tapiserii a departamentului de Sculptură europeană și Arte decorative ale MET. Deține două titluri de Master, un MFA la Academia Națională de Arte din Lvov, în Arte decorative și aplicate, și un MA la University of Denver în Studii de media digitale. În 2012, OlhaYarema-Wynar a primit titlul de Doctor in muzeologie și studii culturale din partea Academiei Naționale de Științe din Ucraina. Dizertația a fost bazată pe tapiseriile vest-europene din secolele XVI-XIX, din colecția Muzeului de Artă Bohdan și Varvara Khanenko din Kiev. Teza ei tratează despre tapiseriile din colecție – fabricarea lor, tehnologia, metodele de conservare, păstrare și muzeificare. Olha a ținut prelegeri și a publicat studii în America de Nord și Ucraina pe teme de conservare. În 2017, i-a fost acordat un premiu de Specialist Fulbright în muzeologie, cu accent pe textile, de către Organizația Fulbright.

Olha Yarema-Wynar va fi însoțită de doamna Florica Zaharia, Conservator Emerit al Muzeului Metropolitan de Artă din New York, cercetător și fondator al Muzeului Textilelor din Băița, jud. Hunedoara.

Accesul în sală va fi permis exclusiv persoanelor care confirmă participarea. Vă rugăm, de aceea, să confirmaţi participarea până luni, 4 octombrie, la info@muzeultaranuluiroman.ro.
 
înapoi la pagina principală
 
inchis