Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Jocuri de odinioară
programe pentru familii cu copii de 2-6 ani

 În preajma Zilei copilului Asociația De dragul artei propune o nouă serie de programe de educație creativă pentru familii cu copii de 2-6 ani, în Muzeul Țăranului Român: Jocuri de odinioară. Astfel, în zilele de sfârșit de săptămână, copiii vor fi ajutați să-și investigheze memoria recentă sau mai îndepărtată în paralel cu povestirea și cu exemplificarea prin joc a felului în care își trăiau copilăria cei mici de altă dată. Se propun două tipuri de activităţi într-un singur program care durează o oră: vizită interactivă într-una dintre sălile muzeului şi un atelier creativ în care copiii vor construi o jucărie și se vor juca după regulile de altă dată ale copiilor.

Programul începe de la un obiect care se dovedește magnet în periplul copilului prin muzeu: o copăiță-leagăn, culcuș pentru cocă și bebeluș, pretext pentru amintirea primului joc al copilului: legănatul. De aici pornind, copiii vor fi stimulați să-și amintească aspecte din copilăria lor timpurie, gesturi și jocuri preferate, pentru a ajunge la copilăria altor copii, de demult, diferită dar și asemănătoare. În Școala satului copiii vor face un salt în timp și vor deveni elevi pentru foarte scurt timp, suficient cât să învețe un joc, pentru ca apoi fotografia veche de grup din Școală să devină punct de plecare pentru o joacă de-a fotografiatul și pozatul. În timpul atelierului copiii vor juca diferite jocuri vechi dar actuale și vor confecționa o jucărie.

Programele se desfăşoară după următorul orar:
• sâmbată, 26 mai, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
• duminică, 27 mai, ora 11.00, familii cu copii de 3-4 ani

• sâmbată, 2 iunie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
• sâmbată, 2 iunie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
• duminică, 3 iunie, ora 11.00, familii cu copii de 3-4 ani

• sâmbată, 9 iunie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
• duminică, 10 iunie, ora 11.00, familii cu copii de 4-6 ani

• sâmbată, 16 iunie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
• duminică, 17 iunie, ora 11.00, familii cu copii de 4- 6 ani

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0747 027 353. Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc. Asociaţia îşi propune dezvoltarea creativităţii si încurajarea curiozităţii naturale ale copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.


 


înapoi la pagina principală
 
inchis