Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Lansare de disc: Festive Music from the Maramureş Region
CD-ul Festive Music from the Maramureş Region va fi lansat marţi, 8 iulie 2014, în cadrul Colecţiei de Muzică Tradiţională UNESCO.

Albumul este o variantă revizuită a casetei Hori şi zîcăli moroşeneşti, apărută anterior în colecţia Ethnophonie (Muzeul Național al Ţăranului Român şi Fundaţia Al. Tzigara-Samurcaş). Cea mai mare parte a CD-ului a fost înregistrată live, în timpul unei mici petreceri (băută) din satul Hoteni. Selecţia muzicală a fost realizată de către Speranţa Rădulescu, cea care şi semnează, în cooperare cu Jacques Bouët, textul de prezentare.

Albumul este disponibil în format digital (CD, download şi streaming).
Colecţia de Muzică Tradiţională UNESCO cuprinde peste 125 de albume apărute între 1961 şi 2003. Albumele au fost editate de diverse case de discuri, între care Bärenreiter-Musicaphon, EMI, Philips, Auvidis şi Naïve. Întreruptă în 2005, colecţia a fost recent reluată de către Smithsonian Folkways Recordings, casa de discuri a Institutului Smithsonian din Washington D.C.

Mai multe amănunte pe http://www.folkways.si.edu/unesco
 
înapoi la pagina principală
 
inchis