Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

LIVING THE DREAM
Expoziție de fotografie
4 – 14 iulie 2013, Sala AcvariuMuzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 4 iulie 2013, ora 17.00, la vernisajul expoziției de fotografie Living the dream. O dată cu expoziția se lansează și albumul care însoțește proiectul.

Living the dream este un proiect fotografic documentar despre cea mai veche comunitate de români din Statele Unite. Proiectul portretizează viața și cultura românească din zona metropolitană a orașului Cleveland.

În Cleveland s-a construit prima biserică ortodoxă din America în 1904 și tot aici a fost publicat și primul ziar românesc America, iar în fiecare vară are loc Festivalul Românesc.

Cel mai recent recensământ arată că aproximativ 20.000 de români locuiesc în zona metropolitană a orașului Cleveland. Însă în ultimii 15 ani comunitatea a început să se micșoreze, noii veniți preferând să se stabilească în alte orașe precum Chicago și New York.

Primii imigranți români s-au stabilit aici la sfârșitul secolului XIX. Majoritatea proveneau din Transilvania și veniseră să muncească în fabricile de oțel. Atunci, ca și acum, românii au descoperit în America o alternativă la restricțiile sociale, politice și economice din România.

Primele fotografii au fost realizate în ianuarie 2011, iar perioada de documentare s-a încheiat în august 2012. Living the Dream este proiectul de dizertație pentru Ohio University, al fotografului documentar, Alexandra Mihale.

Expoziția, realizată în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București, va putea fi vizitată până pe 14 iulie 2013, la Sala Acvariu.


înapoi la pagina principală
 
inchis