Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Luminile iubirii




FUNDATIA GOLESCU şi MUZEUL NAŢIONAL AL ŢĂRANULUI ROMÂN


Vă invită la Luminile iubirii, concert de muzica bizantină şi poezie mistică athonită din creaţia Maicii Teodosia, ucenica Parintelui Arsenie Boca


Cu protopsalt DIMITRIE VOICESCU

Şi actriţa MANUELA GOLESCU

Sesiune de autografe pe CD-urile surpriză!

Miercuri, 29 februarie 2012, orele 18.30, la Studioul Horia Bernea

INTRAREA ESTE LIBERĂ!


Info: www.manuelagolescu.ro
www.facebook.com/Manuela.Golescu


MANUELA GOLESCU, actriţă de teatru, film şi televiziune cu o carieră naţională şi internaţională a început colaborarea cu Parintele Teiofil Paraian încă din 1999, realizând împreună un CD memorabil „Te port în mine”, cu poemele Maicii Teodosia, lansat mai întai la New York, apoi în România, în numeroase turnee. În 1999 se împlinea cel mai mare vis al Părintelui Teofil, acela de a fi publicată întreaga opera a Maicii Teodosia, opera ce poartă amprenta duhovnicului său, Parintele Arsenie Boca, care a fost şi duhovnicul Parintelui Teofil.
A urmat CD-ul „Luminile Iubirii” ce cuprinde poemele Maicii Teodosia, cu tema iubirii creştine, dedicate duhovnicului său, Parintele Arsenie Boca.
Despre poemele Maicii Teodosia Parintele Teofil spunea ca „sunt darurile lui Dumnezeu revărsate peste lume prin Maica Teodosia, pe care a ales-o Cerul să bucure Pământul”.
Parintele Teofil iubea foarte mult poezia despre care spunea ca „are darul de a împodobi sufletul”.
Pr. Cornel Toma spune în postfaţa volumului „Poezii”, editura Sophia, 2000:
„Fiecare ascultător îşi va îmbăta sufletul în mireasma de lumină divină ce se revărsa din versurile ei. A asculta poeziile Maicii Teodosia înseamnă a înota în lumina, a te îmbăta de fericire, a rămâne uimit în faţa tainei iubirii şi a frumosului divin. Într-un cuvânt, a asculta poeziile Maicii Teodosia înseamnă a te întâlni mai uşor şi în fiecare clipă cu Dumnezeu. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să o odihnească în Împărăţia Luminii şi a Iubirii, iar pe cei care o ascultă să o preţuiască şi să o aprecieze ca pe una dintre cele mai mari poete ale literaturii moderne româneşti.”


DIMITRIE VOICESCU, artist interpret de muzica bizantină, a studiat muzica (instrumentul vioara) încă de la 5 ani, urmând Liceul de muzica „Dinu Lipatti” şi apoi Seminarul Teologic, începând să studieze încă din anul I muzica bizantină cu Maestrul Mihail Buca, protopsaltul Patriarhiei Romane. Cu trecerea anilor, aprofundează muzica, ajungând să studieze cu Maeştrii Theodoros Vasilikos şi Ahileas Haldeakis din Atena, mari profesori de muzică bizantină.
Este membru de baza al grupului de muzica bizantina Tronos al Patriarhiei Romane, cântând alături de dirijorul grupului, protopsalt Mihail Buca în nenumărate concerte în ţară şi în străinătate, inclusiv în concerte de caritate.
A înregistrat 9 CD-uri cu grupul Tronos, 1 CD cu grupul Dimitrie Voicescu si 2 CD-uri solo.
A cântat în foarte multe biserici şi mănăstiri, începând de la psalt isonar, urcând ca lampadar la M-rea Cernica şi Comana şi continuând ca protopsalt la mai multe biserici din Bucureşti, între care amintim Mitropolia Catedrala Sf. Spiridon Nou şi Bis. Acoperământul Maicii Domnului şi Sf. Ioan Rusul, unde activează şi astăzi.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis