Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Master Arte Textile Ambientale 2011
Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti

Un eveniment expoziţional universitar găzduit de Muzeul Naţional al Ţăranului Român
în perioada 17 iunie - 3 iulie 2011,


organizat şi coordonat de Conf. Univ. Dr. Olga Birman Sabău
şi de Lect. Univ. Dr. Dorina Horătău


Vernisajul expoziţiei are loc în data de 17 iunie, la orele 17.30 la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în Sala Oaspeţi, et. 2 (intrarea prin Str. Monetăriei).

Deschiderea expoziţiei va fi marcată de cuvântul Prof. Univ. Dr. Ruxandra Demetrescu, Rector al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.

Sunt prezentate lucrări de master în arta textilă ambientală realizate între anii 2009 şi 2011.

Clasa coordonată de Conf. Univ. Dr. Olga Birman Sabău prezintă cercetarea absolvenţilor masteranzi în domeniul ambientului textil. Este vorba de instalaţii textile care materializează proiectele propuse de studenţi la începutul perioadei de studiu. Instalaţiile pun în discuţie spaţiul în relaţie cu mediul textil. Este prezentată şi cercetarea lor în zona structurilor textile şi a compatibilităţii acestora cu alte medii şi domenii – metal, lemn, fotografie, proiecţie de fotografie. Prin lucrările expuse absolvenţii ciclului de studii masterale dovedesc creativitate, originalitate şi un ascuţit simţ al actualităţii.
Studenţii masteranzi care expun sunt:
Gabriela Lamba cu proiectul Echilibru
Cristina Ionescu cu proiectul Self discovery (Drumul către sine)
Raluca Zamfira cu proiectul Paradox urban
Georgiana Tudor cu proiectul Bagaj

Clasa coordonata de Lect. Univ. Dr. Dorina Horătău propune patru teme de studiu şi cercetare în arta fibrei în care studenţii autori prezintă publicului larg un ansamblu expoziţional-ambient textil alcătuit din lucrări parietale, spaţiale, dar şi din obiecte textile de sine stătătoare.
Amina Burloiu, studenta în anul I master, câştigătoarea unei burse a Fundaţiei Principesa Margareta a României în 2011, rememorează copilăria într-un ansamblu spaţial / parietal de figurine umane din sârmă inspirate din propriile desene de la vârsta de 4 ani în tema Deconstrucţie în contemporan.
Oana Cîrstea, studenta în anul II master, îşi creează un spaţiu / o scenografie cu lucrări de artă textilă în care va desfăşura, la vernisajul expoziţiei, un număr de dans împreună cu 4 colegi de la Cursul de Step. Tema se numeşte Pe ritmuri de step.
Evghenia Goreaceva, studenta in anul II master, propune un ansamblu parietal / tapiserie haute-lisse cu o interpretare personală de teme din pictura lui Gustav Klimt. Titlul lucrării este Metamorfoze.
Destinaţii este tema de studiu şi cercetare în artele textile a studentei din anul II Mioara Mei Roşu. Este o propunere în care parietalul format dintr-o serie de panouri decorative / interpretare după hărţi vechi este completat de un ansamblu spaţial de inspiraţie arhitecturală - arce în ogivă semitransparente realizate într-o tehnică de autor.
Evenimentul expoziţional Master Arte Textile Ambientale / 2011 este un moment festiv în care studenţii, profesorii şi personalul din laboratoarele Catedrei de Arte Textile şi Design Textil celebrează încheierea, cu bune rezultate ţi promisiuni onorate, a ciclului I de învăţământ post-universitar.


Mulţumiri prietenilor şi partenerilor noştri:
Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Fundaţia Principesa Margareta, Cursul de Step, Florăria Royal Art


Date de contact:
Conf. Univ. Dr. Olga Birman Sabău / U.N.A.Bucureşti
Tel M: 0749 08 99 43

Lect. Univ. Dr. Dorina Horătău / U.N.A.Bucureşti
Tel M.: 0723.02/04.28; 0749.16.36.96
h2dorina@yahoo.com
www.artesidesigntextil.tk
www.unarte.org
 


înapoi la pagina principală
 
inchis