Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Mexic – Tradiţii şi obiceiuri - expoziţie la Mediaş
Primăria municipiului Mediaş, Consiliul Local Mediaş, Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret organizează expoziţia Mexic – Tradiţii şi obiceiuri.

Vernisajul va avea loc în data de 1 septembrie 2011, ora 13.00, la Muzeul Municipal Mediaş.

Expoziţia este organizată în colaborare cu Ambasada Mexicului în România şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti. La acest eveniment sunt invitaţi special ataşatul cultural al Ambasadei Mexicului în România, Rodolfo Herera şi Virgil Niţulescu, director general al Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Expoziţia cuprinde o colecţie deosebită de obiecte de artă populară mexicană care au fost donate României în anul 1967. Fiecare obiect din colecţie, păstrată la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, este reprezentativ fiecărui colţ al Mexicului. Este pusă în evidenţă diversitatea culturii mexicane şi vitalitatea creatoare a celor care au realizat aceste obiecte, însuşiri care se reflectă în modelarea ceramicii sau în ţesăturile viu colorate, în prelucrarea fină a cuprului şi oţelului, sau în limbajul cristalin al sticlei, în filigranul delicat în aur şi argint sau subtil, în reflecţia policromă a obiectelor lăcuite, în desenele ingenioase realizate în scoarţă de copac.

Expoziţia de artă populară mexicană îşi propune să prezinte publicului elementele purtătoare ale unei mari şi vechi tradiţii, rezultate ale culturilor care au fuzionat pentru a plămădi ceea ce este astăzi naţiunea mexicană.

Vă aşteptăm la Muzeul Municipal Mediaş, pe strada Mihai Viteazu, nr.46, în perioada 1 septembrie 2011 – 15 noiembrie 2011, pentru a afla lucruri interesante despre o lume interesantă.
înapoi la pagina principală
 
inchis