Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Muzeul Național al Țăranului Român a primit distincția GADIF
Muzeul Național al Țăranului Român a primit distincția GADIF,
în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea limbii franceze în România


În cadrul activităților dedicate lunii francofoniei 2014, Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România (GADIF) a acordat distincția GADIF Muzeului Național al Țăranului Român, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea plurilingvismului în România, mai ales pentru o semnalistică originală, în limba franceză. GADIF a creat această distincție pentru a recompensa contribuția la promovarea valorilor francofoniei în România.

Evenimentul a avut loc joi, 13 martie 2014, la 11.30, la Muzeul Național al Țăranului Român.

Acordarea distincției a fost făcută de Președintele GADIF și Delegat Valonia-Bruxelles la București, Domnul Benoit Rutten, în prezența Excelenței Sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasador al Elveției, a Șefului Antenei Regionale OIF, Domnul David Bongard și a altor reprezentanți ai corpului diplomatic la București.

GADIF a acordat pentru prima oară aceasta distincție Muzeului Național de Artă al României, în 2013, care a ales să facă, cu ocazia renovării Muzeului Colecțiilor de Artă, semnalistica în limba franceză.

În urma summit-ului Francofoniei de la Montreux din 2010, reprezentanții membrilor Organizației Internaționale a Francofoniei în România, continuând cooperarea informală anterioară, au creat Grupul Ambasadelor, Delegațiilor si Instituțiilor Francofone din România (GADIF). GADIF, grup informal care își desfășoară activitatea în consens și pe bază voluntară, are ca obiectiv apărarea și promovarea limbii franceze, pe care membrii grupului o împărtășesc, și a valorilor pe care le poartă (diversitatea culturală, lingvistică, drepturile omului etc.). Membrii GADIF sunt Ambasadele statelor Armenia, Canada, Cipru, Egipt, Franța, Liban, Maroc, Monaco, Republica Democrată Congo, Elveția, Tunisia, Vietnam, precum și Delegația Valonia-Bruxelles, Antena Regională a Organizației Internaționale a Francofoniei pentru Țările Europei Centrale și Orientale, și Biroul Agenției Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală. GADIF se bucură, în desfășurarea activităților sale, de sprijinul prețios al autorităților române, în special al Ministerului Afacerilor Externe.


înapoi la pagina principală
 
inchis