Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Muzeul Țăranului relansează târgurile tradiționale
 

Comunicat de presă, 25 august 2016

 

Târgurile tradiționale din curtea Muzeului Național al Țăranului Român se relansează, în această toamnă, într-un format mult mai apropiat de identitatea și misiunea muzeului și cu respectarea tuturor standardelor și normelor legale și de protecție a patrimoniului.

Calendarul acestor târguri, până la sfârșitul anului 2016, este următorul:

Primenire - Târg al Galeriei de Artă Țărănească, 10-11 septembrie 2016
Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri, 16-18 septembrie
Primenire - Târg al Galeriei de Artă Țărănească, 8-9 octombrie
Târgul de Sânmedru, 22-23 octombrie
Târgul de Sfinții Mihail și Gavriil, 5-6 noiembrie
Târgul de Sfântul Nicolae, 3-5 decembrie


În organizarea acestor târguri, MNȚR va avea colaborări directe cu meșteșugari, ONG-uri, asociații culturale după o selecția riguroasă, în acord cu profilul și identitatea Muzeului.

Astfel, Muzeul Național al Țăranului Român nu renunță la una din activitățile culturale care i-au adus un plus de identitate și unicitate în contextul muzeal național încă din anul 1996: organizarea de târguri dedicate meșteșugurilor tradiționale și a târgurilor care exploatează și pun în valoare creativitatea artiștilor, designerilor, arhitecților, a mediilor creative în general.

 
înapoi la pagina principală
 
inchis