Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

O noapte furtunoasă, de I. L. Caragiale
Primul spectacol de teatru profesionist din România jucat integral în limba romani
7 iunie 2012, ora 24.00, Studioul Horia Bernea

In cadrul IRAF - International Romani Art Festival


Spectacolul „Jekh răt lisăme”(se citeşte „iekh reàt lisiamè”), adaptare în limba romani după piesa O noapte furtunoasă, de I. L. Caragiale, este o premieră absolută în lumea teatrală din România, însumând cel puţin trei aspecte inedite:

1. este pentru prima dată în lume când o piesă a marelui dramaturg român I. L. Caragiale este tradusă şi adaptată în limba romani;
2. este pentru prima data când Caragiale este jucat pe scenă integral în limba romani;
3. este pentru prima dată în România când o trupa de actori profesionişti îşi asumă fără nicio rezervă apartenenţa la etnia romă şi performează în această limbă.


Din distribuţie fac parte actorii: Marcel Costea, Zita Moldovan, Sorin Aurel Sandu, Pavel Barsan, Madalin Mandin, Dragos Dumitru.
Regia: Rudy Moca si Sorin Aurel Sandu.
Scenografia: Rudy Moca
Traducerea şi adaptarea textului în limba romani: Sorin Aurel Sandu


Contact: Adrian Voichitescu
Asociatia Culturala Turn
www.iraf.ro


înapoi la pagina principală
 
inchis