Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
PAC@50: Trecut, prezent și viitor
18 - 22 iulie 2012, Sala Acvariu
Comisia Europeană și Muzeul Național al Țăranului Român au deosebita plăcere să vă invite la deschiderea oficială a expoziției PAC@50: Trecut, prezent și viitor, ce va avea loc miercuri, 18 iulie 2012, începând cu ora 10:00, în sala Acvariu a Muzeului.
Vernisajul expoziției se va bucura de prezența Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Daniel Constantin.
Organizată cu ocazia aniversării a 50 de ani de politicǎ agricolǎ comunǎ (PAC) in Uniunea Europeanǎ, expoziția va avea loc în perioada 18 – 22 iulie. Ea prezintă istoricul și evoluția acestei politici în serviciul cetățenilor europeni, care, încă o dată, se adaptează așteptărilor acestora printr-o reformă ce vizează creșterea competitivității economice și ecologice a agriculturii europene.
Pe durata expoziției, vor fi organizate mai multe evenimente menite să reunească specialiști în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, beneficiari ai PAC, jurnaliști și alți actori preocupați de importanța acestui sector în viața cetățenilor.
Programul expoziției cuprinde:
• 18 iulie, ora 10:00
Lansarea oficială a expoziției în prezența ministrului Daniel Constantin;
• 20 iulie, ora 11:00
Conferința ”Satul, lada de zestre a Europei – Dezvoltare rurală prin intermediul valorilor moștenite”, organizată de asociația “Cele mai frumoase sate din România” (AFSR);
• 21 iulie, ora 15:30
Redescoperirea meșteșugurilor românești prin organizarea unei șezători.
Expoziția este una itinerantă și a debutat pe 16 aprilie în Spania. Pe lângă România, traseul include ţări precum Grecia, Olanda, Lituania, Portugalia, Bulgaria, Belgia, Luxemburg, Slovenia, Republica Slovacă, Ungaria, Cipru, Italia, Franţa, Germania şi Polonia, înainte de a se încheia la Bruxelles în luna decembrie.
înapoi la pagina principală