Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Păpuși din pânză întruchipate în Basmul Popular Românesc 6 – 8 septembrie 2013
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, organizează în zilele de 6 – 8 septembrie 2013, evenimentul Păpuși din pânză întruchipate în Basmul Popular Românesc la Teatrul Albinuțele din Brașov.

In cadrul acestui eveniment, se vor desfășura două ateliere în fiecare zi, ateliere realizate de Doina Nistor din Brașov, meșter popular care va crea păpuşi din cârpă, îmbrăcate în straie populare, toate acestea fiind rodul unei pasiuni rar întâlnite în zilele noastre, pasiune pentru arta tradițională, cât și pentru frumos. Materiile prime folosite la realizarea păpușilor sunt materiale 100% naturale. După atâţia ani, ea şi-a dorit „să trezească din somn” aceste păpuşi pe care le-a readus în actualitate cu o faţă schimbată, contemporană.

Atelierul meșteșugăresc este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. În cadrul acestor ateliere copiii vor învăța meșteșugul începând de la confecționarea păpușii până la punerea acesteia în practică. La aceste ateliere se vor folosi tehnici mixte – cusut, croit, pictat, ș.a.

Toate acestea se vor desfăşura în Sala Albinuțele a Teatrului Albinuțele din Brașov, între orele 10:00 – 12:00 și 14:00 – 16:00 în zilele de 6 – 8 septembrie 2013

Înscrierile la aceste ateliere de păpuși se fac în perioada 12 august – 4 septembrie 2013 la numărul de telefon: 0742 078 352. Numărul de locuri este limitat.

În ziua de 8 septembrie 2013, de la ora 12.00, la Teatrul Albinuțele din Brașov va avea loc spectacolul de teatru Soacra cu trei nurori de Ion Creangă, spectacol susținut de trupa Albinuțele.
Copiii şi actorii vor intra într-un joc al imaginarului ce va presupune cântec, joc şi voie bună.

Mesajul acestui spectacol este educaţional și își propune să atragă copiii şi să-i menţină implicați în actul creaţiei. Deşi majoritatea reprezentaţiilor vor fi comedii, spectatorul va avea posibilitatea de a trece de la o stare emoţională la o alta - de la surâs la râs şi de la râs la lacrimă.
Sperăm ca în timpul spectacolului copiii să se desprindă de realitate şi pentru “câteva momente” să trăiască într-o lume de basm.

Coordonator Proiect
Simona Hobincu


înapoi la pagina principală
 
inchis