Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău au devenit instituţii partenere
Muzeul Naţional al Ţăranului Român anunţă cu bucurie că vineri, 24 septembrie 2021, a fost semnat la Chişinău, un protocol de colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, în cadrul bunelor realţii de cooperare stabilite între România şi Republica Moldova.
 

Ca urmare a acestui acord, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău vor realiza activităţi comune: organizare de expoziţii şi evenimente culturale; vor colabora în cadrul cercetărilor ştiinţifice de profil, vor dezvola programe de educaţie muzeală şi vor participa în parteneriat pentru obţinerea de finanţări nerambursabile din programe internaţionale.

De asemenea, în toamna anului 2023, cele două instituţii şi-au propus să deschidă la Bucureşti o expoziţie dedicată Scoarţei (element înscris, în comun, de cele două state în Lista UNESCO a Patrimoniului Imaterial), în care vor fi prezentate obiecte din patrimoniul celor două muzee.
 
înapoi la pagina principală
 
inchis