Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Paște luminat și ouă de încondeiat
Programe pentru familii cu copii de 2-6 ani


În așteptarea bucuriei Paștelui, asociaţia De dragul artei propune în zilele de sfârșit de săptămână până la Paște, în Muzeul Naţional al Ţăranului Român, un program special de educaţie creativă adresat familiilor cu copii între 2 şi 6 ani: Paște luminat și ouă de încondeiat. Programul propune două tipuri de activităţi într-un singur program care durează o oră: vizită interactivă într-una din sălile de muzeu şi un atelier creativ.

Programul pornește de la povestea simplificată a Paștelui printr-un joc de asociere între copii-copaci și fiul lui Dumnezeu. Fiecare e suflet în bătaia vântului sau în lumina soarelui și retrăiește în câteva secunde viața lui Iisus pentru a înțelege bucuria din ziua Paștelui. Apoi se trece la veselia de culoare și forme de pe ouăle încondeiate din vitrina ticsită de frumuseți fragile și decorative. La nivelul copiilor, vitrina plină de ouă va dezvălui elemente recognoscibile pentru ochii selectivi ai copiilor. Jocurile continuă cu ouă învârtite, rostogolite, decorate și pictate. Unele mari, altele mici, unele pline cu surprize colorate, altele bune de pictat. În joacă, despre ceva serios, cu veselie, despre Paște. În atelier copiii vor decora ouă, iar programele pentru 4-6 ani vor beneficia de prezența Ramonei Guran, sculptorul din echipa De dragul artei.

Programele se desfăşoară după următorul orar:

• sâmbată, 24 martie 2012, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
• sâmbată, 24 martie 2012, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
• duminică, 25 martie 2012, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
• sâmbată, 31 martie 2012, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
• sâmbată, 31 martie 2012, ora 11.30, familii cu copii de 3-4 ani
• duminică, 1 aprilie 2012, ora 10.30, familii cu copii de 4-6 ani
• sâmbată, 7 aprilie 2012, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
• sâmbată, 7 aprilie 2012, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
• duminică, 8 aprilie 2012, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0747 027 353. Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.

Asociaţia îşi propune dezvoltarea creativităţii si încurajarea curiozităţii naturale ale copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis