Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Pe urmele timpului - Muzeul de Artă din Constanţa
19 mai – 9 iunie


Expoziţia Pe urmele timpului va fi vernisată joi, 19 mai, ora 16.30, la Muzeul de Artă din Constanţa. Expoziţia va rămâne deschisă până pe 9 iunie.
Invitate speciale vor fi două colecţionare din judeţul Constanţa, implicate în programul „Colecţii săteşti din România”, respectiv Seriha Menseit din Techirghiol şi Zulfie Seidali din Cobadin.


Programul cultural Colecţii săteşti din România. Patrimoniu şi identitate locală are ca obiectiv pe termen lung acordarea unui ajutor specializat colecţionarilor de obiecte etnografice din zona rurală care au înfiinţat sau sunt pe cale să înfiinţeze un muzeu particular, în lipsa unei legislaţii care să includă şi astfel de iniţiative pro-patrimoniu.

Am descoperit mulţi astfel de entuziaşti, în toată ţara, suntem în bune relaţii cu mulţi dintre ei, pe 14 dintre ei i-am vizitat, apoi i-am invitat la muzeu, unde i-am învăţat ce ştim şi le poate fi de folos, prin stagii de formare cu specialişti. Împreună cu ei am adus la Bucureşti, în 2008 şi 2009, minunate colecţii săteşti din România.

Pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra acestor iniţiative, Muzeul Naţional al Ţăranului Român a organizat în 2010 o expoziţie itinerantă de fotografie, cu imagini din toate cele 14 colecţii, cu sprijinul următoarelor muzee: Muzeul Ţării Crişurilor, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Muzeul Judeţean Olt.

În 2011 expoziţia se va deschide la Muzeul de Artă din Constanţa, la Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi şi la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Coordonatoarea programului: Carmen Mihalache.
 
înapoi la pagina principală
 
inchis